Website

De 12 oftest stillede spørgsmål til Umbraco

Undrer du dig over noget ift. din Umbraco løsning? Så har vi her samlet de oftest stillede spørgsmål, der netop har med Umbraco CMS at gøre.


Vi ved det godt…

Mange ting er nye, ukendte og underlige, når du skifter til et nyt CMS system som fx Umbraco.

Derfor kan der være mange ting, du undrer dig over og lægger hovedet i blød for hver nat. Det er der dog ingen grund til - husk at din søvn er vigtig!

Derfor har vi samlet de 12 oftest stillede spørgsmål til Umbraco CMS herunder.

 

 

De 12 gengangere

1. Hvad er Umbraco?

Lad os starte med at tage den i nørde-sprog:

Umbraco er et dansk udviklet Open Source Content Management System (CMS), der er bygget på Microsofts .NET Framework, og så er det også et gratis system at downloade. Det er udviklet i programmeringssproget C# og indeholder derfor både frameworks og applikationer, som udføres via platformen, Microsoft Windows.

Og så den lidt mere menneskelige udgave:

Umbraco er et fuldkomment system til indholdsstyring, som giver god mulighed for tilpasning af systemet direkte til den enkeltes behov. Derfor er det særligt relevant til både større og mere komplekse løsninger, idet det giver en stor fleksibilitet til at køre kampagner og applikationer.

Og derfor er Umbraco i dag et af de mest populære systemer og også en af de mest foretrukne CMS platforme blandt professionelle udviklere. Du kan finde Umbraco CMS på over 500.000 hjemmesider, og de tæller både startups og velgørende organisationer samt globale brands.

Læs mere om det her.

 

2. Hvorfor skal jeg vælge Umbraco?

Der er mange gode grunde til at vælge Umbraco CMS, og hvis du vil have den korte version, som du hurtigt kan tage med dig videre, skal du vide, at du med Umbraco får:

 • Adgang til mange funktioner og let integration til øvrige systemer
 • Et stort netværk via et Open Source System
 • Høj brugervenlighed bl.a. ift. håndtering af flere sprogversioner
 • Let vedligehold via en brugervenlig flade
 • Stor frihed til bl.a. at håndtere flere websites på den samme løsning
 • Support

Læs mere om det her.

 

3. Er det nemt at bruge Umbraco?

Med Umbraco CMS har Content Management aldrig været lettere.

Du kan derfor nemt skrive dit indhold som fx blogindlæg, sætte det flot op og endda planlægge udgivelsen, så det sker, når det passer dig bedst. Og du kan faktisk også sætte andre brugere til at godkende dit indhold, før det publiceres.

Umbraco gemmer altid alle tidligere versioner af dit arbejde, og derfor skal du ikke frygte forfærdelige fejl - du kan nemlig altid komme tilbage. Det samme gælder, hvis du kommer til at slette fx en side.

Og så får du også et mediebibliotek, i hvilket du kan gemme alle dine billeder og dokumenter og let finde dem frem, når du skal bruge dem. Og opdaterer du fx ét billede ét sted, vil ændringen slå igennem alle de steder, hvor billedet er brugt - det er skisme smart!

Ofte er det derfor muligt for enhver i en virksomhed at bygge nye landingssider og oprette samt redigere indhold - der er derfor ikke behov for en erfaren udvikler.

 

4. Har Umbraco en preview-funktion?

Ja, alle brugere af Umbraco CMS har mulighed for at få et preview af deres indhold, før det publiceres - også på de forskellige devices. Det betyder, at du altid kan sikre, at dine brugere bliver mødt af et professionelt udtryk og en god oplevelse uanset, om de tilgår din hjemmeside via mobil, tablet eller desktop.

 

5. Har Umbraco en schedule-funktion?

Ja, Umbraco tilbyder en let og intuitivt schedule-funktion. Det er smart, hvis fx redaktøren ikke har mulighed for at lancere nyt indhold nu og her eller det rent markedsføringsmæssigt passer bedre at lancerer på et andet tidspunkt.

Du kan derfor let lancerer nyt indhold hen over weekenden, i ferien eller langt ud i fremtiden, hvorfor du kan planlægge dine indsatser i god tid. Det giver dig et godt overblik over alle dine kampagner og en mulighed for altid at være på forkant.

 

6. Kan Umbraco håndtere flere sprog?

Ja, Umbraco kan håndtere flere sprog og har endda også mange internationale virksomheder som kunder.

Umbraco er udstyret med en sprog-versioneringsfunktion, der gør det nemt for dig som redaktør, udvikler eller designer at operere med flere sprog på én gang. Du derfor skabe så mange forskellige sprogversioner, som det er nødvendigt for dig og give dine kunder den bedste oplevelse på dit website.

 

7. Hvad er historien om Umbraco?

Bag Umbraco CMS ligger en spændende historie om at turde tage chancer og være en smule vovet. Den er medrivende og spændende. Det er historien om gå-på-mod, hårdt arbejde og at lykkes. Og det er historien om at turde tage chancer, opleve forhindringer og være vovet.

Læs hele historien her.

 

8. Hvorfor vælger så mange virksomheder Umbraco?

Umbraco kan rumme alle virksomheder, store som små og uafhængig af branche. Derfor er det et system, der kan tilgodese alle behov, krav og ønsker, både når det kommer til design, frihed og yderligere udvikling.

Ingen virksomheder føler sig derfor låste i Umbraco CMS. Udviklere kan selv kode sig frem til det layout, der passer til den enkelte identitet, og har du ikke de kompetencer inhouse, er der masser af hjælp at hente.

Umbraco er nemlig et Open Source System. Derfor sidder der altid dygtige udviklere klar til at hjælpe - og det samme inden for Umbraco’s eget supportsystem.

Læs mere om det her.

 

9. Hvorfor giver Umbraco den bedste oplevelse?

Uanset om du er erfaren udvikler og helst udtrykker dig i kompliceret kode, eller du ingen erfaring har med andet end det tekstlige og grafikken - så vil du hurtigt, nemt og billigt kunne få dit website ud af flyve med Umbraco.

Du kan som redaktør nemt skrive dit indhold som fx blogindlæg, sætte det flot op og endda planlægge udgivelsen, så det sker, når det passer dig bedst. Og du kan faktisk også sætte andre brugere til at godkende dit indhold, før det publiceres. Derfor er det altid sikret, at det hele spiller til u.g.

For dig der udvikler og designer, er det essentielt, at der findes integrationer til andre forretningssystemer, der er API’er, som er nemme at bruge via en udvikleradgang, og der er en designfrihed, der ikke begrænser dig i dine drømme. Du er derfor ikke låst i din frontend udvikling, og derfor kan du give den gas som kreativ sjæl.

Læs mere om det her.

 

10. Hvorfor er Umbraco Forms smart?

Der er intet, der er vigtigere end data, når du er i gang med at bygge eller forbedre dit website. Og det er lige præcis derfor, Umbraco Forms bliver dit nye favorit-værktøj i din Umbraco CMS.

Med Umbraco Forms får du fuld kontrol over designmarkeringen, du bestemmer selv, hvor den indsamlede data skal havne, hvad den skal bruges til, og du kan endda forbinde dine formularer med enhver funktion i dit CMS.

Du vælger bare de forskellige inputtyper, valideringsregler og endda betingelser, du ønsker - og så er du i gang med at designe din formular på en intuitiv brugergrænseflade.

Og det er uanset, om du søger enkle ‘ja’- eller ‘nej’-svar, eller du ønsker en mere detaljeret indsigt.

Læs mere om det her.

 

11. Hvordan vedligeholder man sin Umbraco platform?

Alle CMS systemer kræver således konstant pleje og kontrol.

Kort fortalt kan det inddeles i 6 områder, som du hele tiden skal have fokus på - uafhængig af dit CMS system, men især som en del af din Umbraco platform:

1. Brug altid den nyeste version af Umbraco

2. Tilføj nødvendige Umbraco pakker

3. Gennemfør regelmæssige SEO tjek

4. Kontrollér dine formularer

5. Hold dit data synkroniseret

6. Tjek hastigheden

Læs mere om det her.

 

12. Hvad koster Umbraco?

Umbraco CMS er gratis at downloade.

Umbraco bruger en MIT License, og det betyder, at du gratis kan bruge systemet i den tilstand. Det betyder dog også, at du bliver givet en tom skal, som du selv skal fylde med dit indhold. Og er det ikke noget, du selv er fortrolig med, bør du medregne udgifter til bl.a. oprettelse af indhold, layouts og design.

Er du interesseret i udvidelser, kan du købe licens. Du kan derfor gøre lige præcis det, du vil med den gratis MIT license, men du kan også gøre brug af tillægsprodukter,

Du skal bare være opmærksom på, at selve implementeringen ikke er gratis. Men den er svær at prissætte. Så det kan vi tage en snak om.

Læs mere om det her.

 

 

Vi er her for dig

Hos MCB er vi altid klar til at hjælpe dig i mål med at finde den Umbraco løsning.

 

Book møde

 

Pssst…

Læs mere om Umbraco på vores blog, som du finder her.

 

 

Annemette Rosenkilde Lucas

Modtag nyheder direkte i din indbakke

Se andre blogindlæg lige her

21.juli 2020

MCB Cloud vs. Umbraco

Fordele ved Cloud

 • Du outsourcer det meste eller det hele til os.

 • Drift, udvikling, opdateringer mv.

 • Frigiv ressourcer, og slip for at skulle udvikle og vedligeholde kompetencer eller videnen om kodens udvikling.

 • Fri adgang til nye features og funktioner. Som medlem i et cloud-fællesskab får du automatisk adgang til alt, hvad vi udvikler for alle vores kunder. 

 • Lynhurtig implementering: Alle nye features uploades på vores cloud-fundament, så alle kunder kan implementere dem med ét tryk.

 • Crash test garanti: Fordi det kun er os, der udvikler funktionerne, kan vi også sikre, at de alle fungerer sammen.

 • Fri opdatering af funktioner: Almindelige opdateringer af vores kode er inkluderet. 

 • At vi er de eneste, der arbejder med koden, bidrager positivt til at beskytte mod hacking.

cloud_beta_logo

Se alle