Blog for Online Marketing og Ecommerce - MCB Blog

Derfor er Shopify et godt valg til din webshop

Skrevet af Mads Høegh Kongensgaard | 23-07-2024 10:59:41

Shopify er en førende e-handelsplatform, der hjælper virksomheder med at oprette og administrere deres online butikker. Siden 2006 har platformen hjulpet millioner af virksomheder med at sælge produkter og tjenester globalt. Med en brugervenlig flade og et bredt udvalg af værktøjer, gør Shopify det nemt at starte og skalere en webshop - uanset størrelsen på din virksomhed. Platformen tilbyder funktioner som betalingsbehandling, lagerstyring og SEO-værktøjer, der alle bidrager til en strømlinet og effektiv online forretning.




Hvad er en Shopify webshop?

Shopify tilbyder værktøjer, der gør det muligt at designe webshops, håndtere betalinger, administrere lager og forsendelse samt gennemføre markedsføring, der tiltrækker flere kunder. 

Platformen er kendt for sin innovative tilgang og evne til at udvikle nye funktioner, hvilket holder virksomheder konkurrencedygtige med de nyeste teknologier og trends.

Derudover understøtter Shopify integrationer med et væld af tredjepartsapplikationer bl.a. gennem sin App Store, og den tilbyder avancerede funktioner som automatisering, dataanalyse og personalisering. De fleksible API'er tillader desuden custom integrationer, hvilket sikrer, at platformen kan imødekomme specifikke behov.


Med en sikker og skalerbar infrastruktur kan platformen altså håndtere alt fra små nichebutikker til store, komplekse e-handelsoperationer - både B2B og B2C. Shopify Markets gør det nemt for virksomheder at handle over hele verden, og POS-løsninger (Point of Sale) til omnichannel-strategier sikrer en problemfri integration mellem det fysiske og online salg og dermed et godt overblik over både lager og alle ordrer.

 

9 grunde til at vælge Shopify?

Valget af den rigtige e-handelsplatform er afgørende.

Her er 9 fordele ved Shopify:

1. Brugervenlighed og tilgængelighed: Shopify er kendt for sin intuitive grænseflade, der gør det nemt at oprette og håndtere en webshop. Den enkle drag-and-drop editor betyder, at du hurtigt kan tilpasse din butik uden behov for kodning.

2. Omfattende temaer og designmuligheder: Med Shopify har du adgang til professionelle temaer og skabeloner, der kan tilpasses for at afspejle dit brand. Uanset om du er en lille startup eller en etableret virksomhed, kan du finde et tema, der passer til din stil, dit behov og din branche.
Se det store udvalg af themes her.

3. Fleksibilitet til B2B og B2C: Shopify er alsidig nok til at imødekomme behovene hos både B2B- og B2C-virksomheder. Platformen understøtter komplekse kataloger og forskellige prisstrukturer, hvilket gør det muligt at sælge til både virksomheder og forbrugere fra samme butik.

4. Integrationsmuligheder: Shopify understøtter via sin App Store integrationer med over 1.600 tredjepartsapplikationer, herunder populære værktøjer til e mailmarkedsføring via fx Klaviyo samt Google Analytics og sociale medier som Facebook og Instagram. 
Find Shopify App Store her.

5. Automatisering og dataanalyse: Med avancerede funktioner til automatisering kan du strømline dine arbejdsprocesser og spare tid. Shopify har omfattende analyseværktøjer, der hjælper dig med at forstå kundeadfærd og optimere din markedsføring baseret på data.

6. Effektiv marketing: Shopify indeholder kraftfulde marketingværktøjer, herunder SEO-optimering, e-mail marketing og muligheden for at køre kampagner på sociale medier direkte fra platformen. Det hjælper dig med at tiltrække trafik til din butik og øge salget.


7. Shopify Markets til international handel:
Med Shopify Markets kan du nemt administrere din handel over hele verden. Funktionen gør det muligt at sælge i flere lande, håndtere valutaomregning, moms, fragt osv. og tilpasse din butik alle markeder, hvilket åbner op for en global kundebase.

8. POS-løsninger til omnichannel: Shopify kommer med integrerede POS-løsninger (Point of Sale), der giver dig mulighed for at forbinde din online butik med dit fysiske salg. Det sikrer en problemfri omnichannel-oplevelse for dine kunder, hvor de bl.a. kan købe produkter online og hente dem i din fysiske butik. 

9. Sikkerhed og skalérbarhed: Shopify leverer en robust og sikker infrastruktur, der beskytter dine kunders data. Platformen er skalérbar, hvilket betyder, at den kan vokse med din virksomhed, uanset om du driver en lille nichebutik eller en stor, kompleks e-handelsoperation.

 

Hvem bruger Shopify?

Shopify appellerer til forskellige typer virksomheder. 

Her er 4 segmenter, der typisk vælger Shopify til deres online butik:

1. Startups: For startups, der ønsker at tjene penge online, er Shopify en attraktiv løsning. Platformen er både brugervenlig og økonomisk, hvilket gør det nemt for nye virksomheder at lancere en professionel webshop uden at kræve omfattende teknisk ekspertise. Med platformen kan startups hurtigt komme i gang og begynde at sælge deres produkter på nettet.

2. Etablerede butikker: Fysiske detailbutikker, der ønsker at udvide deres salg til internettet, finder Shopify nyttig. Platformen gør det muligt at oprette en webshop, der kan integreres med deres eksisterende lagerstyring. Det skaber en god omnichannel-oplevelse, hvor kunderne kan handle online og afhente i butikken, hvilket øger bekvemmeligheden og kundetilfredsheden.

3. Store e-handelsvirksomheder: Etablerede e-handelsvirksomheder, der ønsker at skifte platform eller tilføje en ny dimension til deres eksisterende systemer, vælger ofte Shopify. Platformen giver mulighed for at teste salg af nye produktgrupper uden at forstyrre den eksisterende opsætning. Det gør det muligt for virksomheder at eksperimentere med nye markeder og udvide deres produktportefølje med minimal risiko.

4. Virksomheder, der allerede bruger Shopify: Virksomheder, der allerede benytter Shopify, kan have brug for professionel assistance til at udnytte platformens fulde potentiale og opleve mersalg. Det kan inkludere rådgivning om opgradering til Shopify Plus, som er skræddersyet til større virksomheder med komplekse behov. Shopify Plus tilbyder avancerede funktioner og support, der hjælper med at håndtere høj trafik og komplekse operationer, hvilket er essentielt for vækst og effektivitet.

 

Vælg en dansk Shopify Partner og et dansk Shopify bureau

Hos MCB hjælper vi dig med at udnytte dit potentiale gennem vores ekspertise inden for Shopify platformen. Som både Shopify Partner og Shopify Expert har vi over 25 års erfaring med at designe, udvikle og skalere online butikker.

Uanset om du er i Danmark eller internationalt, kan vi hjælpe dig med at vækste din Shopify webshop med en skræddersyet løsning. Vi har i årevis hjulpet kunder over hele Norden såsom CeramicSpeed, Done by Deer, Argon Audio, Hårklinikken, Park Styling, WestWind og mange flere med vores dybdegående viden om Shopify, og vi har bidraget til at generere millioner i indtægter for både startups og store detailgiganter.
Se udvalgte cases her.


Og som udnævnt dansk Shopify High Potential Partner holder vi os konstant opdaterede på mulighederne inden for platformen, herunder den voksende B2B-suite, Shopify B2B. Vores team af certificerede eksperter, designere og udviklere er derfor klar til at hjælpe dig med alt fra marketing og design til udvikling af de custom integrationer, der kan dække dine unikke behov.

 

Shopify priser

Shopify tilbyder forskellige prisplaner, der passer til virksomheder af alle størrelser og behov. Dit abonnement afhænger derfor af din forretning.

Shopify Basic: Denne plan inkluderer alle de grundlæggende funktioner, du har brug for til at starte din online butik. Med Basic planen får du ubegrænset antal produkter, 2 personalkonti, support og adgang til grundlæggende rapporteringsværktøjer.

Shopify Standard: Her får du alle mulighederne i Basic-planen plus yderligere fordele som 5 personalkonti, professionelle rapporter og lavere transaktionsgebyrer. Denne plan er ideel for voksende virksomheder, der har brug for mere avancerede funktioner og support.

Shopify Advanced: Denne plan tilbyder avancerede funktioner som op til 15 personalkonti, avanceret rapportbygger og beregnede fragtpriser. Advanced planen er bedst egnet til større virksomheder, der har brug for omfattende funktionalitet og skaleringsmuligheder.

Shopify Plus: Denne premium plan er designet til store virksomheder og detailhandlere, der kræver høj volumen og avancerede features. Den inkluderer alle funktionerne fra Advanced-planen samt dedikeret support, avancerede API'er og mulighed for at tilpasse platformen yderligere.

Du kan se de forskellige prissætninger fra Shopify her.

 

Shopify vs. Wordpress?

Når du skal vælge mellem Shopify og WordPress til din online butik, er det vigtigt at overveje forskellene:

Brugervenlighed: Shopify er en hosted e-handelsplatform, der tager sig af alle tekniske aspekter som webhosting, sikkerhed og vedligehold. Det gør Shopify meget brugervenligt og nemt at komme i gang med - selv for dem uden teknisk erfaring. WordPress, derimod, kræver mere teknisk know-how, især når det bruges sammen med WooCommerce til e-handel. Du skal selv stå for hosting, sikkerhed og vedligehold, hvilket kan være tidskrævende og komplekst.

Funktionalitet og Tilpasning: Shopify tilbyder en lang række indbyggede funktioner specifikt til e-handel, herunder betalingsbehandling, lagerstyring og forsendelsesmuligheder. Du finder også en Shopify App Store med mange yderligere funktioner og integrationer, der kan installeres med få klik. WordPress med WooCommerce er tilpasningsdygtigt med tusindvis af plugins, men denne tilpasning kræver ofte mere teknisk viden og vedligehold.

Design og Temaer: Shopify har et stort udvalg af professionelle temaer, der er designet specifikt til online butikker. Temaerne er nemme at tilpasse, så du kan skabe en flot webshop, der afspejler dit brand. WordPress tilbyder også temaer, men kvaliteten og e-handelsfunktionaliteten kan variere.

Pris: Shopify tilbyder forskellige prisplaner, der passer til forskellige behov og budgetter. Planerne inkluderer webhosting, sikkerhed og support, hvilket gør omkostningerne mere forudsigelige. WordPress er gratis at bruge, men du skal betale for hosting, sikkerhedscertifikater, premium plugins og temaer, hvilket kan gøre de samlede omkostninger uforudsigelige.

Skalerbarhed: Begge platforme er skalérbare, men Shopify er specielt designet til at håndtere vækst uden store tekniske ændringer. Med Shopify Plus kan store virksomheder nyde godt af avancerede funktioner og support, der gør det nemt at skalere deres online butik. WordPress med WooCommerce kan også skalere, men det kræver ofte mere teknisk indsats og optimering for at håndtere høj trafik og store mængder data.

Når du vælger mellem Shopify og WordPress, skal du derfor overveje dine specifikke behov, tekniske færdigheder og dit budget.