Marketing
2 minutters læsning

Ahrefs frigiver nyt fantastisk SEO værktøj

Flemming C. Lund

Head of SEO & B2B Marketing

Med over 10 års erfaring med alt inden for Google, Facebook og LinkedIn er Flemming en sand specialist, når emnet falder på både SEO og B2B Leadgenerering.

Kender du Google’s værktøj 'Search Console'? Det bruges til at overvåge din hjemmesides effektivitet og performance?

Nu har et af vores favorit værktøj, Ahrefs, frigivet et rigtig godt supplement, som graver endnu dybere i SEO delen, hvilket Search Console har manglet en smule. Og endnu en fordel er, at det er ganske gratis!

Det nye Webmaster værktøj fra Ahrefs er opdelt i 3 hovedgrupper, som alle er meget relevante for dig, som arbejder med website og SEO.

 

SEO sundshedsovervågning af dit site

Du har nu mulighed for at opsætte såkaldte “site audits”, som løbende scanner dit website for over +100 SEO problemer, som kan være medvirkende til skade din rangering i søgemaskinerne.

Nogle af tingene, som tjekkes på dit site er fx 404 fejl dvs. “døde” undersider, problemer med redirects, døde links, dobbelt indhold, hastighed på dit site og meget mere.

Til fordel fra andre værktøjer får du også en detaljeret oversigt over potentielle fejl med anbefaler til, hvordan du håndterer og får dem forbedret.

Slutteligt har du med overvågningen mulighed for at følge udviklingen over tid, så du forhåbentlig kan se, at dine forbedringer løfter dit site’s performance.

 

Backlink analyse af dit site

Endnu en spændende mulighed med Ahrefs Webmaster er muligheden for at lave dybdegående backlink analyser. Og nu spørger du måske, hvad det er for noget og hvorfor det er relevant?

Analysen giver dig mulighed for at få et overblik over alle interne links og hvilke sites, som linker til dig.

Særligt de links du har fra andre sites er meget relevant, når vi snakker SEO. Hvis du fx ændrer eller fjerner en URL kan det være svært, at sikre sig, at andre sites, som linker til siden får opdateret deres link til dit site.

Dette kan analysen hjælpe med, så du får et godt overblik over eventuelt forkerte eller døde links, så du kan kontakte det andet site og bede dem rette linket. Alternativt kan du ændre din URL tilbage til den oprindelige.

Disse tilpasninger er ofte quick-wins rent SEO mæssigt, så derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du har styr på dine backlinks.

 

Søgeordsordsanalyse og overvågning

Derudover giver Webmaster værktøjet også rigtig god mulighed for at tracke dine søgeord, og samtidig analysere, hvordan dine søgeord rangerer ift. dine konkurrenter.

Du får bl.a. overblik over, hvilke gennemsnitlige placeringer dine søgeord har. Her giver det fx rigtig god mening, at arbejde med søgeord, som i gennemsnit er lige under toppen fx placeringer 4-6. Dette er ofte lavthængende frugter, som kan være medvirkende til at øge din organiske trafik, hvis du formår at rykke placeringen på søgeordet op i top 3.

Dertil giver analysen også mulighed for at se volumen og sværhedsgraden på de enkelte søgeord, så du kan vurdere om du inkluderer de mest relevante søgeord i din branche.

Vi er selv meget begejstrede for de nye muligheder med Ahrefs Webmaster værktøjer, og det vil helt sikkert være noget, som vi kommer til at benytte endnu mere fremadrettet.

 

Kontakt os nu