Education

Hvor stor er søgningen efter kurser under Coronakrisen?

Bo Hedegaard

Director, Partner

Bo er direktør og medejer hos MCB. I mange år har han særligt arbejdet inden for uddannelsessektoren, hvad han har hjulpet voksen- og efteruddannelser med at styrke den online tilstedeværelse.

Det korte svar er, at den var faldende, men den kom hurtigt tilbage - med endnu større kraft end forventet! 

Men lad os lige starte med at kigge på noget interessant data:

  1. Efterspørgslen på kurser faldt den 22. marts i år til langt under niveauet for både sommerferier og vinterferier sammenlignet med de sidste 5 år
  2. Meeen… efterspørgslen i juli i år har lagt væsentligt over de sidste 5 års tal fra juli 
  3. Og… efterspørgslen på kurser i januar i år INDEN Corona krisen var den højeste de sidste 5 år

    Kurser

Hvor vil jeg hen med det?

Når vi tager et kig ned i vores data, kan vi se de samme tendenser fra tidligere år siden 2016. Der har været en høj efterspørgsel i januar og en lavere i jule- og sommerferier. Og det er interessant, når vi sammenligner med søgningen efter kurser hen over sommerferien i år, idet den er markant højere!

Den øgede interesse er iflg. flere skoler et udtryk for usikkerhed i jobsituationer og ophør af hjælpepakker, men også en stigende interesse fra de mange hjemsendte medarbejdere.

Men det er ikke det hele!

Den store interesse for kurser hen over over juli har også vist en anden spændende tendens.

En skole (som vi har fået lov at dele data fra) oplevede, at markant flere kursister selv foretog tilmeldingen til kurser (altså i perioden hvor skoler, konsulenter m.fl. ikke har været tilgængelige). Derfor kom hele 73,15%* af alle tilmeldingerne fra hjemmesiden - de tilsvarende tal fra februar er på kun 28,32%*.

OG DERFOR ER DET VIGTIGT med en god kursusside og kursussøger!

Jeg vil vel egentlig bare sige, at det er dejligt at se, at søgningen på kurser er stigende trods Corona!

*Procentsatsen er udregnet ved at dividere antal tilmeldinger registreret på hjemmesiden med det totale antal tilmeldte fra skolen - tal kommer fra skolen Controller.

(Data er baseret på en Google Trend-analyse på den generelle term “Kursus”. Disse data korrelerer med data fra de mange AMU skoler, vi også hjælper med markedsføring)

 

Kontakt os nu