Shopify
4 minutters læsning

Shopify login - alt du bør vide

Mads Høegh Kongensgaard

Shopify Tech Lead

Mads har flere års erfaring med Shopify, og han hjælper hver dag vores kunder med at tage platformens mange fordele i brug - både til B2C og B2B.

Der er mange privilegier ved at eje en webshop, og med Shopify kan du nyde godt af flere af dem. 

Du kan fx via dit Shopify login styre din Shopify Webshop uanset, hvor du befinder dig. Du kan se produkter, kontrollere lagerbeholdning, administrere kundeservice og endda ændre butiksindstillinger og betalingsmetoder.

Hvis du gerne vil arbejde effektivt med din Shopify Webshop, bør du kende til dine muligheder for hurtig login fra de forskellige enheder. Uanset om der her er tale om et Shopify User login som butiksejer eller et Shopify login som kunde, har du nemlig alverdens muligheder.

 

Login på Shopify Store

Når du ejer en Shopify Webshop, har du mulighed for at logge ind som Shopify admin med dit Shopify user login. 

Vil du gøre det fra en desktop, anbefales det, at du besøger shopify.com og klikker på knappen ‘Login’.

Her er det vigtigt at bemærke, at du ikke skal klikke på knappen, ‘Kom i gang’ - en fejl som mange laver de første gange, de skal logge ind - idet den opretter en ny butik til dig via din e-mail. Og det kan give dig en lang række forskellige komplikationer i fremtiden bl.a. i forhold til login.

Er det alligevel sket, kan der heldigvis rettes op på skaden. Du skal blot kontakte Shopifys supportteam, og så hjælper de dig gennem processen med at få slettet de ekstra butikker, der er blevet oprettet via din e-mail.

Når du har klikket på knappen, ‘Login’ bliver du bedt om at indtaste domænenavn, e-mail og adgangskode. Du får også mulighed for at benytte dig af ‘Husk mig’-funktionen. Denne skal du dog være påpasselig med, især hvis der er andre, der har adgang til din computer, idet det betyder, at de så også hurtigt vil kunne logge ind på din Shopify butik.

Vil du i stedet tilgå din Shopify butik via din smartphone, skal du downloade Shopify-appen og heri indtaste e-mail og adgangskode. Har du flere butikker, bliver du også bedst om at indtaste dit domænenavn for at sikre, at du logger ind på den rigtige butik. 

Du skal være opmærksom på, at appen kræver en minimumsversion af software for at fungere. Til iOS skal din telefon køre fra minimum version 9.0 og til Android fra 5.0.

Har du iOS version 14 eller en nyere udgave, vil du muligvis være nødsaget til at aktivere sporing på tværs af dine webindstillinger for på den måde også at få aktiveret tredjeparts Shopify-apps. Uden disse vil det ikke være muligt at læse data og oprette forbindelse til alle Shopify-funktionerne.

 

Kan du ikke logge ind på Shopify Store?

Du kan desværre komme ud for problemer, når du vil logge ind på din Shopify Webshop. Og det kan da heller ikke benægtes, at platformen kan have nogle ulemper, idet den kører på en online server, hvor der ofte er flere millioner af brugere, der arbejder på samme tid. 

Dog kan der være hjælp at hente. Her er 3 trin, der måske kan løse problemet for dig.

  1. Tjek din Shopify-status på shopifystatus.com. Hvis alle faktorer har grønt lys, betyder det, at dit system fungerer fint. Er der røde, gule eller sorte ikoner, kan du dykke dybere ned i problemet det enkelte sted
  2. Kontrollér om du bruger en Shopify-understøttet browser. Shopify understøtter heldigvis alle de almindelige browsere såsom; Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Microsoft Edge, Opera, Apple Safari til iOS og Google Chrome til Android.
    Bruger du allerede en af de nævne browsere så prøv at opdatere
  3. Ryd din cache. Det er altid en god løsning på mange loginproblemer. Alt, hvad du har foretaget dig i din butik, gemmes i din cache. Ved at rydde den frigives ofte en vis byrde fra hukommelsen

 

Shopify login på Facebook

Hvis du gerne vil knytte din Shopify-konto til Facebook for på den måde fx at få en bedre forståelse for, hvordan dine kunder interagerer med din virksomhed og kunne optimere målretningen af dine Facebook-annoncer, er der nogle få ting, du bør vide.

For det første skal du sørge for at have en Facebook-annoncekonto og en Facebook Business Manager, som du også skal være administrator på.

Herefter skal du logge ind på din Shopify-konto og installere Facebook-kanalen for at knytte Facebook til Shopify. Facebook-kanalen aktiveres, når du har opsat shopping, og så har Shopify tilladelse til at tilgå din Facebook-side, dine Facebook-annoncekonti og din Business Manager.

Næste skridt er at føje Facebook Pixel til din Shopify-administrator. Med den kan du få en mere pålidelig datadeling.

 

Et login tip hvis du forhandler B2B

Bruger du din Shopify Webshop til at forhandle B2B, er der især én effektiv app, du bør kende til. Her er der tale om; B2B Login Access Management-appen fra BSS Commerce.

Appen gør det muligt for dig at bestemme, hvilke produktoplysninger og priser der skal vises for bestemte kunder, idet du kan oprette forskellige login-sider til hver af dem i din Shopify butik. Det vil sige, at du kan sikre, at hver af dine kunder kan logge ind og se præcis de aftaler, som de forhandlet med dig, og det sparer dig for meget besvær og en stor mængde manuelt arbejde. Du kan endda også lade dine kunder gennemse dine produkter, men ikke give dem mulighed for at købe eller se priser - på den måde lægger du op til forhandling.

Med B2B Login Access Management-appen kan du altså kontrollere dine kunder og samtidig kræve, at de opretter et login, så det bliver muligt for dem at se deres låste side. 

Du har desuden også mulighed for at deaktivere en kunderegistrering, hvis der bliver behov for det, lige såvel som du hurtigt kan oprette et nyt login. Og derfor kan du altid administrere og holde et godt overblik over antallet af kontoer til din butik.

Det giver dig som forhandler en stor frihed, idet du kan tilpasse appen efter din virksomheds krav.

Appen er heldigvis også fornuftig i sit prisleje. Du har mulighed for at afprøve den gratis i 4 dage, så du kan teste de forskellige funktionaliteter af. Herefter findes 4 forskellige abonnementstyper; Pro Plan, Plus Plan, Platinum og Premium, som ligger fra mellem $5 - $50 om måneden.

Og selvfølgelig er det sådan, at jo mere du betaler for appen, jo flere funktioner vil du have adgang til.

Læs mere om Shopify apps her.

Husk, at når du vælger at samarbejde med MCB, får du god support på din Shopify Webshop. Vi er både certificeret Shopify Partner og Shopify Expert - og så foregår alt selvfølgelig på dansk. Det betyder helt konkret, at vi ved, hvad vi arbejder med!

Vi er hele tiden up-to-date med seneste nyt og hjælper dagligt mange firmaer i deres rejse på Shopify. Så om er det er hjælp til den nyeste app fx inden for chat, en feature eller annoncering via Google eller Facebook - så sidder vi klar.

 

Kontakt os nu