Shopify
2 minutters læsning

Shopify Reference: Vikleliv

Mads Høegh Kongensgaard

Shopify Tech Lead

Mads har flere års erfaring med Shopify, og han hjælper hver dag vores kunder med at tage platformens mange fordele i brug - både til B2C og B2B.

Lars Friis | MCB medarbejder til dagligt - Shopify købmand ved siden af.

Lars Friis er til dagligt afdelingsleder for Digital Marketing og Optimering hos MCB, men udover sit job hos MCB, er Lars selvstændig webshopejer med www.vikleliv.dk. Shoppen bliver drevet i samarbejde med kæresten Rikke, som står for indkøb, produktoprettelse, video guides og kundeservice, mens Lars klarer markedsføring, regnskaber og alt det tekniske på shoppen.

Vikleliv


Virksomheden er vokset hurtigt, og Rikke er nu stoppet som lønmodtager for at kunne koncentrere sig 100% om webshoppen, der drives fra deres private bolig i Herning med showroom i et af værelserne og varelager på hjemmekontoret.

Vikle Liv er en webshop for forældre, som gerne vil bære deres babyer og tumlinger i strækvikler, fastvikler eller ringslynger. Bæreredskaberne er med til at give den lille tryghed, og hjælper de voksne med kan få hænderne fri, og med at undgå ondt i ryggen, når de små der gerne vil op til far eller mor.

 

Hurtig opstart uden programmering med Shopify

Vikle Liv blev startet fra scratch, og det var vigtigt at komme hurtigt i gang, mens etableringsomkostninger til webshoppen blev holdt nede. Målet var at frigive flest mulige penge til investering i varelager og markedsføring, og at salget kom i gang kort tid efter projektstart.

Derfor valgte Lars og Vikle Liv at opsætte en 100% standard Shopify Shop, med et tema som matchede deres ønsker til funktionalitet og design. For at holde investeringen nede og gøre projektforløbet så kort som muligt, blev det besluttet fra start, at shoppen skulle opsættes helt uden programmering og uden custom funktionaliteter.

Det resulterede i, at shoppen stod klar allerede to uger efter startskuddet gik, og at udgifterne til opsætning af shoppen forblev minimale. Til gengæld var der tid, og økonomi til at få markedsføringen på plads fra starten af, hvor man ved hjælp af gode Apps og funktioner i Shopify fik styr på de planlagte salgsaktiviteter inden lancering.

Følgende elementer var implementeret fra start.

  • Opsætning af Google Ads med tekstannoncer og Shopping
  • SEO strategi med optimering af vigtige sider og linkbuilding
  • Facebook markedsføring og remarketing
  • Indsamling af produktanmeldelser og visninger af stjerner på Google
  • Indretning af videostudie og optagelse af produktvideoer

Disse indsatser gav Vikle Liv en flyvende start, og butikken havde allerede lige så høj omsætning i første måned, som de havde budgetteret med at omsætte for om måneden et halvt år efter lancering. Investeringen i webshoppen blev dermed hurtigt tjent hjem, og forretningen har haft et positivt cashflow og et fint afkast helt fra starten af.

Både på grund en hurtig vækst i omsætningen, men også fordi Lars og Rikke har holdt udgifterne nede ved at klare sig helt uden udgifter til ekstern hjælp som f.eks. revisor, advokat, programmør og marketingkonsulenter. Dels på grund af Lars’s erfaring fra jobbet hos MCB, men også “med hjælp fra søde kollegaer”, som lars selv siger.

 

Legeplads for marketing og konverteringsoptimering

For Lars er Vikle Liv en god måde at udleve hans mange ideér indenfor e-handel på egen shop, hvor han kan drage sig sine egne erfaringer inden det implementeres på kundernes forretninger. Tålmodighed er ikke ligefrem Lars's stærke side, og derfor synes han også det er fedt at kunne prøve idéerne af på sin egen butik med det samme.

Som e-handelskonsulent synes Lars, det er en kæmpe fordel selv at drive webshop, da det giver en langt bedre forståelse for de problemstillinger kunderne har i deres dagligdag. Det gør ham til en bedre konsulent, og han får samtidigt mere success med sin shop fordi, han kan sparre med sine kollegaer hos MCB til dagligt.

Det er der vi kalder et win-win hos MCB, og Lars er derfor kun én af mange ansatte der arbejder med egne webshops ved siden af deres job.

 

Kontakt os nu