Umbraco
3 minutters læsning

Sådan integrerer du Umbraco CMS og Forms med ActiveCampaign

Bjarne Fyrstenborg

Developer

Med titlen som MVP i Umbraco er Bjarne en sand specialist i systemet. Han har mange års erfaring i Umbraco, og han formår altid at knække de ellers mest komplicerede løsninger.

Umbraco har i lang tid været i gang med at udvide og forbedre platformen med øget fokus på integrerede løsninger - også omtalt som DCP (Digital Experience Platform). Senest er der kommet integrationer til HubSpot og Microsoft Dynamics 365. Og nu er der også kommet en integration til ActiveCampaign.

Umbraco

Integrationen mellem ActiveCampaign og Umbraco er det nyeste skud på stammen blandt mange nye integrationer, som du kan se på Umbraco Marketplace.

Med en integration til ActiveCampaign kan du drage nytte af de mange fordele og strømline data med din Umbraco platform. Du kan sørge for, at din e-mail marketing taler sammen med dit CMS-system. Og det giver en bedre og mere optimal brugeroplevelse.

For at integrere ActiveCampaign kræver det, at du som minimum har version 10.1.0 til Umbraco CMS og Forms. 

 

Hvad er ActiveCampaign?

ActiveCampaign

Kender du ikke til ActiveCampaign? Vi giver dig en kort gennemgang her. 

ActiveCampaign er en marketingplatform og cloud-softwareplatform med mange funktioner og features, der kombinerer e-mailmarkedsføring, marketing, automation, salgsautomation og CRM i én platform.

Med ActiveCampaign får du et e-mailsystem med avancerede værktøjer som dynamisk indhold, automatiserede flows, leadscoring, site tracking, event tracking, nuanceret segmentering, tagging og meget mere. 

Det er dit ultimative supplement til din Umbraco, som hele tiden lærer af brugernes data og leverer både effektive og personlige muligheder for mailudsendelser. Med en integration til ActiveCampaign kan du bedre organisere kundedata, udvikle dine kommunikationskanaler og automatisere dine marketingprocesser.

Hvis du ikke allerede er bekendt med ActiveCampaign, får du her et udpluk af de mange fordele ved systemet:

  • Byg effektive nyhedsmails
  • Opsæt avancerede automations
  • Få ubegrænsede tilpasningsmuligheder
  • Udnyt din tracking
  • Brug dynamisk indhold

Der findes mange rigtig gode grunde til at overveje ActiveCampaign til din forretning. Hvis du ikke allerede har en bruger i systemet, kan du med en gratis prøveperiode teste platformen i 14 dage med op til 100 kontakter og op til 100 afsendelser af e-mail.

Integration mellem Umbraco og ActiveCampaign gør det blandt andet muligt at synkronisere kontaktoplysninger, se opdaterede kontaktoplysninger, tilføje kontakter til konti og integrere formularerne i Umbraco.

Lyder det interessant for dig? Læn dig tilbage og læs med her, hvordan du kan komme i gang.

 

Tilslut ActiveCampaign Forms til din Umbraco CMS

Med en integration mellem ActiveCampaign Forms og Umbraco CMS kan du opbygge, optimere og få mest muligt ud af din kontaktdatabase. Du kan indsamle oplysninger fra dine formularer i ActiveCampaign direkte i Umbraco. På den måde har du hele tiden et retvisende og opdaterede overblik over kunder og lister, og du slipper for silo effekten, der kan opstå ved at arbejde parallelt mellem to adskilte systemer.

Vi giver dig en gennemgang af, hvordan du skridt for skridt integrerer ActiveCampaign Forms i din Umbraco løsning.

1. Hent din API URL og nøgle
Du finder din API-URL og API-nøgle under “Indstillinger > Udvikler"

ActiveCampaign

Kilde: Umbraco

2. Konfiguration
Nu skal du tilføje din API URL og nøgle til dit websteds konfiguration.

3. Brug af CMS-integration
Ved hjælp af ActiveCampaign Form Picker skal du oprette en ny datatype og derefter tilføje den til din ønskede indholdstype.

Hvis din konfiguration fra step 2 er gyldig, vil dine formularer fra ActiveCampaign være tilgængelige ved at sende anmodninger til ActiveCampaign API’et ved brug af API-nøglen. Du vil her få en liste over de tilgængelig formularer at vælge imellem, og dine formularer vil herefter blive gengivet til din Umbraco i overensstemmelse med det design, du har tilføjet fra ActiveCampaign. 

Der er forskellige muligheder for at konfigurere formularer i ActiveCampaign f.eks. indlejret formularer med JavaScript og CSS, hvor ændringerne til formularerne i ActiveCampaign gengives med det samme. En anden mulighed er fuld indlejret formular med HTML og CSS, hvor formularændring i ActiveCampaign kræver at genindsætte den indlejret formularkode på websitet.

Umbraco

Kilde: Umbraco

 

Tilslut ActiveCampaign Kontakter til din Umbraco Forms

Det næste du kan gøre er at integrere dine ActiveCampaign Kontakter. Og her er fremgangsmåden en smule anderledes.

I ActiveCampaign er omdrejningspunktet kontakterne med hver sin unikke emailadresse. Og disse kontakter er ofte også dine nuværende eller potentielle kunder. Derfor kan det være meget værdifuldt, at også disse er integreret i din Umbraco, så du kan forbedre dit datagrundlag på tværs af platforme. Kontakter i ActiveCampaign kan bestå af kun en e-mailadresse uden andre informationer, men som standard er følgende felter konfigureret:

  • E-mail (påkrævet)
  • Fornavn
  • Efternavn
  • Telefon

1. Konfiguration
Når du skal integrere kontakter fra ActiveCampaign, har du først og fremmest brug for at identificere de unikke e-mailadresser. Det gør du ved at indsætte “AllowContactUpdate” i konfigurationen, som identificerer kontakter via email, hvor du allerede er garanteret, at dobbeltgængere ikke tælles med. Og ved at sætte “AllowContactUpdate” til True sørger du for, at kontaktpersonen hele tiden opdateres med de seneste oplysninger fra formularen. 

Derefter kan du med “ContactFields” medregne de tilhørende formularfelter, som må være relevant kontaktinformation for dig. På den måde kan du udover at se kontaktpersonens e-mail også se, hvad den pågældende person har udfyldt i en given formulars andre felter. Igen kan det være værdifuld information, som er værd at have nem adgang til direkte fra Umbraco.

2. Opsætning i ActiveCampaign
Det næste step er at koble et ActiveCampaign Contacts Workflow til en formular, konfigurere relationerne mellem kontaktegenskaberne og formularfelterne, vælge en konto og kortlægge eventuelle tilpassede kontaktfelter. Under hver kontaktperson kan du selv administrere felterne, som du ønsker at se og bruge.

Sidst skal listen over brugerdefinerede felter fra ActiveCampaign hentes, og derefter kan du vælge de brugerdefinerede felter, som du ønsker at medregne i Umbraco

Og nu er du klar til både at se kontakter og deres oplysninger fra formularfelterne.

 

Klar, parat, start!

Med denne gennemgang er du et skridt nærmere forbindelsen mellem ActiveCampaign og Umbraco. Og snart kan du forhåbentlig nyde godt af de mange fordele, det medfører. 

Er du stadig i tvivl om, hvordan du skal foretage integrationen, så sidder MCB’s Umbraco team klar til at hjælpe dig.

 

Kontakt os nu