Shopify
8 minutters læsning

Shopify: En ecommerce platform, der dækker både B2C og B2B-behov

Mads Høegh Kongensgaard

Shopify Tech Lead

Mads har flere års erfaring med Shopify, og han hjælper hver dag vores kunder med at tage platformens mange fordele i brug - både til B2C og B2B.

Shopify blev etableret i 2006 og er i dag en multinational e-commerce virksomhed med hovedsæde i Canada. Platformen blev oprindeligt udviklet med henblik på at skabe en solid, skalerbar og succesfuld B2C-platform. Meget har ændret sig siden, og i dag er Shopify også yderst velegnet til B2B

International shopify-3

Når man tænker på e-handel, er det måske B2C-markedet, man først kommer i tanke om. Men med den stigende popularitet af online shopping og e-handel, er B2B-markedet også blevet en vigtig del af e-handelsverdenen. 

I dag er Shopify en af de førende e-handelsplatforme, og platformen blev oprindeligt skabt til B2C-markedet, men har nu udviklet sig til også at være en perfekt B2B-løsning. I blogindlægget vil vi udforske, hvordan Shopify er blevet så populær til både B2C- og B2B-markederne, og hvorfor flere og flere virksomheder vælger at bruge Shopify som deres foretrukne e-handelsplatform.

 

Historien bag Shopify

I 2006 drømte Tobias Lütke, Daniel Weinand og Scott Lake om at starte en online shop, der kunne sælge snowboards, men de manglede den rette ecommerce løsning. På daværende tidspunkt var der ingen løsninger på markedet, der kunne opfylde deres ønsker og krav. Derfor besluttede de at udvikle en ny platform til formålet. Og navnet blev Shopify.

Således så Shopify dagens lys i 2006, og rejsen startede hos grundlæggerne selv, som fik hands on erfaring med platformen. Shopify er derfor bygget af ecommercere, som selv har testet og tilpasset platformen. Og det skulle vise sig at være det rette fundament for at indtage markedet med succes.

I dag er Shopify en af de mest populære e-handelsplatforme i verden, og platformens udvikling har været imponerende de seneste år. Siden grundlæggelsen har Shopify oplevet en utrolig vækst og succes. 

Platformen blev oprindeligt oprettet for at hjælpe iværksættere og små virksomheder med at oprette e-handelsbutikker på nettet uden at skulle bekymre sig om komplekse tekniske detaljer. Og igennem årene har Shopify været eminent til at udvikle og forny sig.

En af de mest imponerende udviklinger er platformens evne til at tilbyde brugervenlige funktioner og værktøjer til at skræddersy butiksdesign og -layout. Shopify giver brugerne mulighed for at vælge mellem hundredvis af forskellige skabeloner, som kan tilpasses med grafik, farver, billeder og meget mere. Det har gjort det muligt for mange små virksomheder at oprette professionelle og tilpassede webshops uden hjælp fra webdesignere eller udviklere. Og det er et kæmpe plus for mange virksomheder!

En anden vigtig udvikling af Shopify som platform er dens evne til at integrere med tredjepartsprogrammer og -tjenester. Shopify tilbyder en bred vifte af integrationer med betalingsgateway-tjenester, fragtfirmaer, regnskabssoftware og meget mere.

Integrationerne gør det muligt at automatisere mange af de manuelle opgaver, der er forbundet med e-handel og samtidig forbedre kundeoplevelsen.

Shopify har også gjort store fremskridt inden for mobiloptimering og responsivt design. Alene i 2022 foregår 4 ud af 10 køb via en smartphone, og 6 ud af 10 varesøgninger sker også via en mobil. Med flere og flere mennesker, der foretager køb via deres smartphones og tablets, er det vigtigt, at e-handelsplatforme kan tilbyde en brugervenlig og lettilgængelig oplevelse på tværs af forskellige enheder. Og netop dét område har Shopify været førende på ved at gøre det muligt for brugere at oprette og administrere deres butikker via Shopify-appen på deres mobile enheder.

Derudover har Shopify været i stand til at tilbyde kraftfulde funktioner til e-handelsmarketing og -salg med et bredt udvalg af markedsføringsværktøjer, såsom e-mail-kampagner, sociale medier-annoncer og rabatkoder, som gør det muligt for virksomheder at nå ud til deres kunder og øge deres salg. Shopify har også integreret avancerede analyseværktøjer, som giver virksomheder indsigt i deres kunder og købsadfærd, så de kan tilpasse deres strategier og tilbud efter behov.

Alt i alt har det ført til, at Shopify er en af de mest brugervenlige og alsidige e-handelsplatforme på markedet i dag. Dets evne til at tilbyde enkle, men kraftfulde funktioner og integrere med andre tredjepartsprogrammer og -tjenester gør det til et attraktivt valg for små og mellemstore virksomheder. Og i dag er der heller ingen grænser for, om virksomheder bevæger sig inden for B2C og B2B. Med Shopifys rivende udvikling egner platformen sig nemlig både til B2C og B2B.

 

Shopify til B2C og B2B

Siden 2022 har Shopify videreudviklet sin platform til også at omfatte B2B-kunder, fordi der er et stigende behov blandt B2B-virksomheder for at have en stærk og effektiv e-handelsplatform. Shopify har arbejdet tæt sammen med flere eksisterende B2B virksomheder for at bygge en solid løsning til flere typer af virksomheder.

Traditionelt har B2B-salg været mere afhængigt af personlige forhold mellem sælgere og kunder, men med den stigende digitalisering af forretningsprocesser, ønsker stadig flere B2B-virksomheder at kunne tilbyde deres kunder en intuitiv og brugervenlig e-handelsoplevelse.

Shopify har derfor tilpasset sin platform til at imødekomme de specifikke behov hos B2B-kunder ved at tilbyde funktioner som kundespecifikke priser, produktkataloger, kundegrupper og fakturering. Det gør det muligt for B2B-virksomheder at tilpasse deres e-handelsoplevelse til deres specifikke kunder og samtidig gøre det nemt for kunderne at afgive ordrer og administrere deres konto.

Udviklingen af Shopify til B2B har også været en reaktion på markedets efterspørgsel, da flere og flere B2B-kunder kræver en digital e-handelsoplevelse på linje med det, der tilbydes til B2C-kunder. Med Shopify som en effektiv og brugervenlig B2B-løsning, kan virksomheder øge deres salg og forbedre kundeoplevelsen samtidig med, at de opnår større effektivitet og automatisering af deres forretningsprocesser.

Derfor er det vigtigt at påpege, at Shopify ikke blot tilbyder løsninger til enten B2C eller B2B-markederne, men derimod tilbyder en fuldt integreret e-handelsplatform, der kan tilpasses og bruges af virksomheder på tværs af begge markeder. Det betyder, at virksomheder kan bruge Shopify til at drive både deres B2B- og B2C-forretning på samme platform.

B2B funktionerne er forbeholdt Shopify Plus licensen.

 

Derfor passer Shopify perfekt til B2C

Shopify B2B-1

Shopifys popularitet skyldes blandt andet dens evne til at imødekomme behovene hos B2C-virksomheder på en effektiv måde. Der er flere gode grunde til, hvorfor Shopify passer perfekt til B2C-virksomheder.

 1. Brugervenligt interface
  Shopify har et brugervenligt interface, der gør det let for B2C-virksomheder at oprette og administrere deres webshop - uden det kræver at kode. Shopify tilbyder en række skabeloner og temaer, der kan tilpasses til virksomhedens branding og design, hvilket kan bidrage til at skabe et visuel udtryk, der appellerer til kunderne.

 2. Funktioner skræddersyet til B2C-virksomheder
  Platformen tilbyder en række funktioner, der specifikt er målrettet B2C-virksomheder, såsom funktioner til at håndtere produktvarianter, størrelser og farver, kundeanmeldelser og rabatkoder. Disse funktioner kan hjælpe B2C-virksomheder med at differentiere sig fra konkurrenterne og øge kundeloyaliteten.

 3. Marketing- og salgsfremmende funktioner
  Shopify tilbyder en række marketing- og salgsfremmende funktioner, der kan hjælpe B2C-virksomheder med at tiltrække og konvertere kunder. Det omfatter funktioner til at oprette og sende nyhedsbreve, til at oprette og administrere kundeloyalitetsprogrammer og til at håndtere integrationer til sociale medier.

 4. Sikker og pålidelig
  Sikkerhed og pålidelighed er nøgleord hos Shopify, hvilket er særligt vigtigt for B2C-virksomheder, der håndterer følsomme oplysninger som kreditkortoplysninger og personlige oplysninger. Shopify tilbyder en række sikkerhedsfunktioner, herunder SSL-certifikater og PCI DSS-konformitet for at beskytte både virksomheden og kunderne.

Sammenfattende er der mange gode grunde til, at Shopify passer perfekt til B2C-virksomheder. Fra den brugervenlige interface og B2C-specifikke funktioner til marketing- og salgsfremmende funktioner og sikkerhedsfunktioner, er Shopify en platform, der kan hjælpe B2C-virksomheder med at opbygge og drive en succesfuld og effektiv e-handelsvirksomhed.

 

Derfor passer Shopify også perfekt til B2B

Shopify Checkout

Shopify Plus er platformens B2B-løsning, som har oplevet betydelig vækst og popularitet de seneste år. Det skyldes blandt andet platformens evne til at levere en skræddersyet e-handelsoplevelse, der er tilpasset de unikke behov hos større B2B-virksomheder. Med Shopify Plus’ avancerede funktioner og evner til at levere en skræddersyet oplevelse begynder flere og flere virksomheder at se værdien i at bruge Shopify som en B2B-løsning. Og der er flere grunde til, at platformen også er en ideel løsning for B2B-virksomheder:

 1. Nem håndtering af komplekse ordrer og kundeoplysninger
  Platformen tilbyder en række funktioner, der gør det nemt for B2B-virksomheder at administrere komplekse ordrer og kundeoplysninger. Shopify understøtter avancerede funktioner som kundespecifikke priser, fakturering og betalingsløsninger, som kan være særligt vigtige for B2B-virksomheder, der typisk håndterer større ordrer og kundeforhold.

 2. Integration til ERP- og CRM-systemer
  Shopify kan integreres med andre forretningsapplikationer og software, der bruges af B2B-virksomheder. Dette omfatter ERP- og CRM-systemer, lagerstyring og forsyningskædeapplikationer, hvilket gør det nemt at håndtere forskellige aspekter af forretningen på ét sted.

 3. Bred vifte af tredjepartsværktøjer
  Den store og voksende brugerbase hos Shopify betyder, at der er en bred vifte af tredjeparts-apps og -løsninger, der kan integreres med platformen. Det giver B2B-virksomheder mulighed for at tilføje yderligere funktionalitet til deres webshop, der kan tilpasses deres specifikke behov.

 4. Intuitiv brugerflade
  Shopify har en intuitiv brugerflade, som er nem at bruge både for B2B- og B2C-virksomheder. Det betyder, at B2B-virksomheder ikke behøver at bruge tid og ressourcer på at uddanne medarbejdere i at bruge platformen, hvilket kan spare tid og penge på lang sigt.

Alt i alt er der mange gode grunde til, at Shopify også passer perfekt til B2B-virksomheder. Fra avancerede funktioner til integrationer med forretningsapplikationer og tredjeparts-apps til en intuitiv brugerflade og nem betjening, er Shopify en platform, der kan hjælpe B2B-virksomheder med at håndtere komplekse ordrer og kundeforhold på en omkostningseffektiv måde.

 

Hvordan ser fremtiden ud for Shopify?

Shopify har oplevet en utrolig vækst i de seneste år og har etableret sig som en af de førende e-handelsplatforme på markedet. Men hvad bringer fremtiden? Hvordan ser det ud for Shopify både inden for B2C og B2B? Hvad kan vi glæde os til?

Der er ingen tvivl om, at Shopify vil fortsætte med at udvikle og tilpasse sin platform for at imødekomme de skiftende behov og krav fra både B2C og B2B-virksomheder og har lagt et meget ambitiøst roadmap for nye funktioner for resten af 2023.

En anden vigtig faktor for Shopify's fremtid er den internationale vækst. Shopify har allerede etableret sig som en førende e-handelsplatform i Nordamerika og Europa, men platformen har også store vækstmuligheder i Asien og andre dele af verden.

Derudover kan vi også se frem til, at Shopify fortsætter med at tilbyde nye og innovative funktioner og værktøjer, der giver brugerne mulighed for at tilpasse deres webshops og differentiere sig fra konkurrenterne. Det kommer blandt andet til at ske med avancerede analyseværktøjer, chatbots, kunstig intelligens og machine learning-funktioner samt mere avancerede muligheder for personalisering og kundeengagement.

Hvad kan vi forvente af Shopify B2C i fremtiden?
På B2C-siden vil Shopify fortsætte med at fokusere på at forbedre kundeoplevelsen og tilbyde nye værktøjer til markedsføring og kundetilfredshed. Dette kan omfatte integrationer med sociale medier og andre marketingkanaler, personalisering af produktanbefalinger og tilbud, og bedre muligheder for kundeservice og support.

En af de største udviklinger, der forventes at fortsætte, er brugen af kunstig intelligens (AI) og machine learning. Shopify er allerede begyndt at integrere AI-funktioner i deres platform, såsom chatbots og personlige anbefalinger, som kan hjælpe B2C-virksomheder med at forbedre deres kundeoplevelser og øge konverteringsraten. I fremtiden kan Shopify's AI-funktioner blive endnu mere avancerede og dermed hjælpe virksomheder med at automatisere og forbedre forskellige processer og opgaver.

Derudover vil B2C-virksomheder i fremtiden nyde godt af integrationen med de sociale medier. Shopify har allerede indgået partnerskaber med Facebook, Instagram og andre sociale platforme. Og deres funktioner til shopping på sociale medier vil fortsat blive forbedret og udvidet. Det giver B2C-virksomheder mulighed for at nå ud til et bredere publikum og øge salget gennem sociale mediekanaler.

B2C-virksomheder med en Shopify løsning kan også se frem til udviklingen af virtuelle og augmented reality-teknologier. Disse teknologier kan hjælpe virksomheder med at give deres kunder en mere interaktiv og engagerende online shoppingoplevelse. Shopify har allerede indført VR- og AR-funktioner, og det forventes, at disse funktioner forbedres og udvides yderligere i fremtiden.

Endelig vil Shopify fortsætte med at tilbyde avancerede marketing- og analyseværktøjer, der kan hjælpe B2C-virksomheder med at målrette deres kunder mere effektivt og øge konverteringsraten.

 

Hvad kan vi forvente af Shopify B2B i fremtiden?
Der er flere spændende udviklinger, som også i fremtiden gør Shopify til B2B eftertragtet.

En af de største udviklinger er Shopify Plus, som er målrettet større virksomheder og B2B-kunder. Shopify Plus tilbyder avancerede funktioner såsom integrationer med andre systemer, skræddersyet checkout- og betalingsflow, skræddersyede forretningsprocesser og avanceret rapportering.

En anden udvikling inden for Shopify B2B er udviklingen af B2B-markedspladser. Med en B2B-markedsplads kan virksomheder købe og sælge produkter og tjenester på en sikker og effektiv online platform. Shopify har allerede introduceret et antal integrerede B2B-markedspladser, og det forventes, at det vil fortsætte med at være en vigtig del af deres B2B-strategi i fremtiden.

Alt i alt er Shopify på vej mod at blive en af de mest populære B2B e-handelsplatforme på markedet. Med specialudviklede funktioner, B2B-markedspladser og integrerede løsninger, der er specifikt tilpasset B2B, kan Shopify tilbyde en fuldt integreret og skræddersyet e-handelsløsning, der kan hjælpe virksomheder med at vokse og lykkes i fremtiden.

 

Fremtiden er lovende og ser lys ud for Shopify både inden for B2C og B2B. Med sin stærke position på markedet og fokus på innovation og kundetilfredshed, kan vi vist roligt regne med, at Shopify fortsætter med at være en førende e-handelsplatform i mange år fremover.

 

Kontakt os nu