Shopify

Hvad er det nye Shopify Markets?

Du behøver ikke at være den næste Jeff Bezos, med drømme om at oprette en virksomhed med en global rækkevidde. 

Men i nutidens forbundne verden er det faktisk blevet en realitet at sælge ud over dit lokale marked. Derfor er det ikke længere bare ønsketænkning.

Men er din virksomhed overhovedet klar til at sælge i udlandet? Selvom du måske elsker ideen, kan det nemlig også være, at du føler dig skræmt over udsigten til at konvertere dit websted, så det opfylder kravene fra et globalt publikum.

Heldigvis er der nu hjælp at hente med den nye lancering fra Shopify, Shopify Markets. 

 

Hvad er Shopify Markets?

Tirsdag den 14. september 2021 udsendte Shopify en pressemeddelelse. Og grunden? Lanceringen af ​​deres helt nye platform: Shopify Markets.

Shopify er et kendt navn, og du forstår måske derfor allerede, hvordan forretningsmodellen hænger sammen - især hvis du selv er bruger af Shopify-platformen. Shopify er nemlig markedsleder inden for e-handels-platforme, bl.a. fordi den giver iværksættere mulighed for at oprette et websted på bare få sekunder - billigt og online for hele verden.

Selvfølgelig følger der nogle udfordringer med en lancering til hele verden. Og derfor vælger mange Shopify-shops i øjeblikket kun at sælge på deres lokale marked.

Det er dog en udfordring, som Shopify Markets har til hensigt at løse. Funktionen gør det nemlig meget lettere for virksomheder at sælge til flere lande og flere forskellige valutaer.

 

Et forsmag på Shopify Markets

Shopify Markets fungerer med eksisterende Shopify shops. Og da det er en ny funktion, er den på nuværende tidspunkt også kun tilgængelig med en invitation. Du kan dog nemt ansøge om en tidlig adgang.

Og får du først adgang, kan du nyde godt af flere funktioner. Det gælder fx:

 

Valutaomregning

En væsentlig fordel ved Shopify Markets er automatikken bag. Funktionen sørger nemlig automatisk for, at du har en valutaomregner på alle dine produkter.

Derfor kan du både publicere og sælge dine produkter til hele verden - helt uden de besværlige, manuelle valutaomregninger, der ellers skal tages højde for, hver gang der sker udsving på markedet.

 

Oversættelse

Er det omkostningerne bag forskellige oversættelser, der hindrer dig i at sælge til udlandet? Så er det også en udfording Shopify Markets løser. Til små virksomheder tilbydes nemlig en indbygget sprogoversætter, der kan bruges på alt shoppens content.

 

Lokale domæner

Hvis du vil sælge med succes på et udenlandsk marked, er det en fordel at bruge et internationalt domæne.  Det kan du fx gøre ved at købe et tilsvarende domæne, som ender på '.uk', hvis du vil sælge på et britisk marked og på samme vis til andre markeder i verden.

Og med Shopify Markets har du mulighed for at udgive dit websted på tværs af flere internationale domæner - forudsat at du selv ejer domænerne. 

 

Beregn importafgifter

Hvis du tidligere har solgt til udlandet, ved du, at en af ​​de første forhindringer, du står over for, er importafgifter. Det kan være et komplekst minefelt med forskellige regler på tværs af lande og kontinenter. 

Den udfordring løser Shopify Markets også med en indbygget moms/import-beregner. Den sikrer, at dine produkter opfylder lokale skatte- og gebyrregler, og derfor får du og dine kunder det fulde overblik over, hvor meget et køb vil koste.

 

Beregn importafgifter

Paypal er nok et berømt og verdensomspændende betalingssystem, men flere kunder foretrækker stadig at bruge et lokalt betalingssystem, som de kender og har tillid til. Derfor har Shopify Market sørget for integration til en lang række lokale betalingsmetoder.

 

Er Shopify Markets det rigtige for din virksomhed?

Nu kender du de væsentlige funktioner i Shopify Markets, og derfor er det tid til at undersøge, om det rent faktisk er en god mulighed for din virksomhed. Herunder får du nogle fordele og ulemper, du bør overveje:

 

Fordele

- Shopify Markets giver dig adgang til kunder verden over. Hvis din lokale kundebase er lille, er det derfor en unik mulighed for øjeblikketligt at få internationale, nye kunder 

- Hvis du opererer fra et lille land, vil dit lokale marked altid være begrænset. Global handel gør det derfor muligt for dig at opleve potentielt ubegrænset forretningsvækst

- Shopify er generelt en let platform at bruge, og Shopify Markets er ikke anderledes. Udfordringer som valuta og sprog kan let overvindes med ét klik uden at kode eller ansætte freelancere

- Hvis du allerede betaler for en Shopify-shop, er kernefunktionerne i Shopify Markets tilgængelige uden ekstra omkostninger. Det betyder, at du kan udvide din omsætning på nye markeder omkostningsfrit

- Du behøver ikke Shopify Markets for at sælge i udlandet. Shopify giver i forvejen de funktioner, der sikrer, at dit websted automatisk er optimeret til et globalt marked, hvilket muligvis forbedrer din konverteringsrate i flere lande

 

Ulemper

- Shopify Markets er muligvis let at bruge, men det betyder ikke, at funktionen er uden arbejde. Hver gang du overvejer at sælge til et nyt land, skal du nemlig arbejde for at få succes med initiativet 

- Forsendelses-komplikationer er et område, der muligvis kræver en indsats fra din side. Og nogle lande kan her være sværere end andre. For eksempel kan større varer have brug for anden (mere sikker) emballage for at overleve en lang rejse

- Der er også forsendelsesomkostninger at overveje. Hvis du sælger produkter i den lavere prisklasse, kan det måske ikke betale sig for dig sammenlignet med forsendelsesprisen

- Inden du sælger i udlandet, bør du orientere dig om lokale regler. Tager vi et kig på fx børneprodukter, kan der være specifikke sikkerhedskrav, du skal forholde dig til og sørge for, at dine produkter opfylder

- Og husk, at selvom Shopify Markets er en del af en standard Shopify-plan, så betaler du stadig gebyrer for eventuelle transaktioner

 

Hvad er det rigtige for dig?

Når det kommer til din virksomhed, findes der ikke noget let svar på, om du skal bruge Shopify Markets eller ej. Det afhænger nemlig i høj grad af, hvor stor en prioritet det er for dig at ekspandere internationalt.

Start derfor med at beregne den sandsynlige omsætning og fortjeneste fra hvert lokale marked. Og brug dette som udgangspunkt for at afgøre, om det er tid, kræfter og penge værd at ekspandere til det pågældende land.

 

Er der alternativer?

Den mest fremtrædende, eksisterende platform som brugs til salg på tværs af flere lande er Amazon. Amazon har nemlig allerede et sofistikeret setup, der gør det muligt for sælgere at beregne priser, skat og valuta globalt. 

Imidlertid er Amazon dog heller ikke egnet til alle. Har du et stærkt brand og et unikt websted, er det dog værd at tage et kig på platformen. 

 

Sådan kommer du i gang

Opsætning af Shopify Markets er let, hvis du allerede har en Shopify-shop. Du ansøger ganske enkelt om tidlig adgang og afventer en e-mail fra Shopify-teamet med de nødvendige oplysninger.

Når du har adgang, er det tid til at komme i gang. Og derfor bør du kontakte vores team her hos MCB. Vi hjælper dig med at opdatere din Shopify-shop til hvert land.

 

Top tips til succes med Shopify Markets

Hovedårsagen til at sælge til nye lande er især at udvide dit marked Og for at få mest muligt ud af det, er der et par måder, du kan maksimere dit salg på.

Overvej først en re-branding-øvelse, der er mere attraktiv for et globalt marked. Det kan betyde et nyt logo og et navn, der er mere tiltrækkende. 

Lad os antage at du er en italiensk møbelfabrikant. I så fald vil et redesign af dit websted omkring din italienske arv tiltrække kunder, der netop leder efter den slags kvalitet og stil, der er ofte synonymt med italiensk håndværk.   

Tænk også på at ansætte en lokal til at hjælpe med at sælge dit brand på nye markeder.

Du kan hurtigt spore en fortjeneste ved at ansætte en, der kender det lokale marked og derfor har styr på alt fra skikke og praksis til kundebehov. Det hjælper dig med at undgå eventuelle begynderfejl.

For det tredje bør du overveje at bruge en dygtig Shopify-ekspert, der kan hjælpe dig med salget i udlandet. 

MCB er en af ​​de eneste certificerede Shopify-eksperter i Norden. Og derfor kan vores specialist-støtte hjælpe dig med at få din virksomhed på en global scene. 

Men skynd dig endelig ikke med at ekspandere. Du bør aldrig lancere til flere markeder på én gang, men i stedet lade det foregå som en naturlig proces. Start også gerne i et land der ligner dit eksisterende, så overgangen synes lettere for dig.

Når du har erfaring, kan du tage udfordringen op med at sælge til andre markeder verden over.

 

Har du set vores Shopify Academy?

Her kan du læse og lære meget mere om Shopify.

Gå til Shopify Academy

Martin Mensbo Christiansen

Modtag nyheder direkte i din indbakke

04. januar 2022

Magento Community eller Magento Enterprise?

Magento er som udgangspunkt en gratis e-handelsplatform. Men der er mulighed for at opgradere til en betalingsversion med endnu flere fordele. Er du i tvivl, hvilken version du skal vælge? Læs med her.

04. januar 2022

Derfor er Magento fordelagtig

Magento er en fleksibel og skalerbar platform at bruge, når du skal bygge en webshop - uanset om du driver en B2B eller B2C forretning. Her kan du læse, hvorfor du bør vælge Magento.

03. januar 2022

Sådan får du unikke fordele med Amazon Brand Registration

Kender du Amazon Brand Registration? Det er din unikke mulighed for at være i fuld kontrol over dit brand på den enorme platform.

Se alle blogindlæg