Magento
5 minutters læsning

Sælg mere på din Magento shop med en integration til Klaviyo

Nicolai Kibsgaard

Magento Team Lead

Som vores Magento Team Lead og med flere års erfaring med frontend udvikling i særligt Magento og WordPress hjælper Nicolai hver dag vores samarbejdspartnere med at få success online.

Klaviyo's intelligente værktøj til marketingautomatisering gør det nemt for dig, der driver en webshop på Magento at centralisere og anvende hver eneste del af den kundedata, du har indsamlet. Den data kan du udnytte til personaliserede e-mails, marketingflows og generelt strategiske tiltag på tværs af dine marketingkanaler.
Og det kan være din kilde til at øge både konverteringer og indtægt.


Klaviyo x Magento

Klaviyo er et e-mail marketing system, som er 100% dedikeret e-commerce og særligt Magento, men også andre platforme såsom Shopify og WooCommerce.
Systemet tilbyder ganske let og overskueligt funktioner inden for både AI, automatisering, personalisering og segmentering samt rapportering og analyse. Og du kan via integrationen indlæse ‘Profiles’, som dækker over kunder i din shop. Derfor kan du også bruge systemet til transactional e-mails.

Klaviyo har desuden en skalérbar og fleksibel datainfrastruktur, som problemfrit kan integreres med din tech stack i Magento, hvorfor du kan samle alt din kundedata ét sted. Det omfatter både kundeadfærd, købshistorik og browsingaktivitet. Og det er den data, du kan overføre til marketingtiltag og personaliserede marketingoplevelser via både e-mail, SMS og formularer.

Med integrationen mellem Magneto og Klaviyo får du:

 • En native integration med din Magento / Adobe Commerce butik, så du nemt kan integrere alle historiske og aktuelle kundedata fra din butik inkl. brugerdefinerede egenskaber. Alt e-handels data fra Magento, kan derfor bruges i Klaviyo.

 • Automatisk synkronisering fra Magento's standard nyhedsbrevsfunktion til Klaviyo's lister. Dine subscribers fra Magento kommer derfor direkte over i Klaviyo.

 • Tidsbesparende e-mail- og SMS-automatiseringer. Nogle automatiske flows kan i oprettes i Magento, mens de resterende, herunder abandoned cart kan oprettes i Klaviyo. I Klaviyo findes skabeloner til basale flows, hvorfor du let kommer fra start.

 • Målrettet segmentering og personalisering, herunder DTC (Direct to Consumer), der øger engagement.

 • En simpel drag-and-drop mulighed for tilpasning, der ikke kræver nogen form for kodning.

 • Tilpasningsdygtige datafelter der lader dig skabe det unikke setup, du behøver.

 • Omnichannel muligheder. Du kan sende personlige meddelelser på tværs af flere kanaler herunder e-mail, SMS og formularer - alt sammen samlet på én platform.

 • En Customer Data Platform (CDP) som gør det muligt for dig at opbevare, administrere og analysere kundedata i realtid.

 • Avanceret marketingintelligens med adgang til bl.a. AI-drevne analyser og indholdsgenerering.

 • Tilpasset rapportering til at identificere muligheder.

 • API'er til at udvikle fuldt tilpasningsdygtige løsninger.

Klaviyo understøtter desuden:

 • Inddragelse af et ubegrænset antal SKU'er
 • Ingen SQL-datainfrastruktur
 • 300+ forudbyggede integrationer

Det betyder, at du får en platform, der er klar til at skalere i takt med din virksomhed.

 

Integrér din Magento shop med et e-mail marketingsystem

Konkurrencen er intens, og derfor er det afgørende, at du finder nogle effektive måder at engagere dine kunder på.

E-mail marketing dækker over en til alle tider robust strategi, som er kendt for at drive salg, forbedre kundeloyalitet og øge brandbevidsthed. Ved at integrere din Magento shop med et e-mail marketingsystem, kan du derfor automatisere din kommunikation med dine kunder og skabe mere målrettede og effektive markedsføringskampagner.

For at komme i gang med integrationen mellem Magento og et e-mail marketingsystem såsom Klaviyo, MailChimp eller et andet system, skal du først sikre forbindelsen mellem din Magento shop og det valgte e-mail marketingsystem.
Det involverer typisk oprettelse af API-nøgler, installation af de nødvendige plugins eller extensions og konfigurering af indstillinger for at sikre en problemfri synkronisering af data. Når integrationen er etableret, kan du udnytte Magento's rige datakilder til at skabe skræddersyede og målrettede kampagner.

Segmentering og personalisering er nøgleordene for at øge effektiviteten af dine e-mail kampagner. Ved at analysere kundeadfærd og købshistorik fra din Magento shop, kan du designe e-mails, der appellerer direkte til individuelle kunders interesser og behov. Automatiserede e-mail kampagner, såsom fødselsdagsønsker, jubilæumsbeskeder eller opfølgning efter køb, kan yderligere forstærke kunderelationer og fremme loyalitet.

Effektiviteten af din e-mail marketingindsats bør løbende måles og optimeres.
Ved at spore på KPI'er som åbningsrater, klikrater, konverteringsrater og ROI, får du indsigt i, hvad der fungerer, og hvad der kan forbedres. Det giver dig mulighed for at justere dine strategier og sikre, at dine e-mail kampagner konstant udvikler sig og møder dine kunders forventninger og dine forretningsmål.

 

Klaviyo skalerer med din Magento shop

I takt med at din virksomhed vokser, bliver behovet for skalerbare løsninger mere og mere kritisk. Og det er en vigtigt faktor at have med i dine overvejelser, når du skal finde det rette e-mail marketingsystem.
Du skal dermed ikke blot finde et system, der lover dig en simpel integration med vedvarende datastrømme, og som rummer de features, du behøver, du skal også tage et kig ud i fremtiden.

Klaviyo er designet til at skalere sideløbende med din Magento shop. Den kraftfulde integration sikrer, at din markedsføringsindsats forbliver effektiv, uanset omfanget af din virksomhed bl.a. fordi du kan inddrage et ubegrænset antal af SKU'er.
De datadrevne indsigter vokser altså i takt med at din kundedatabase, og det betyder, at du blot oparbejder mere viden, der gør dig i stand til at udsende endnu stærkere og mere målrettede budskaber.
Med Klaviyo er det altså nemt at skalere dine markedsføringsindsatser op eller ned baseret på dine behov.

Det skyldes også, at platformen tilbyder fleksible abonnementsmuligheder, der passer til enhver størrelse af virksomhed - fra startups til store virksomheder. Det betyder, at uanset hvor stor din Magento shop bliver, vil Klaviyo være i stand til at understøtte din vækst uden at gå på kompromis med ydeevnen, hastigheden eller realtidsdata.

Det er muligt for dig at starte på et gratis Klaviyo-abonnement - det har selvfølgelig nogle begrænsinger, hvad angår antallet af afsendte e-mails og SMS’er.
Når du vokser ud af det gratis abonnement, kan du vælge mellem 2 løsninger:

 1. E-mail
 2. E-mail og SMS

Og under hver af disse kan du justere på antallet af kontakter i din database.

Med det sagt kan du starte i det små og arbejde dig op i abonnement efterhånden, som din forretning vokser.

 

Sådan integrerer du Magento 2 med Klaviyo

Integrationen mellem Magento 2 og Klaviyo er ofte problemfri, hvorfor du hurtigt kan være i gang.

Opret en Klaviyo-konto
Start med at oprette en konto på Klaviyo. Besøg Klaviyo's hjemmeside her, klik på ‘Sign Up’ i højre hjørne og følg instruktionerne for at oprette din konto. Du skal indtaste grundlæggende information om din virksomhed og din e-mail marketingstrategi.

Find din Klaviyo API-nøgle
Når du har oprettet din Klaviyo-konto, skal du navigere til kontoindstillinger for at finde din API-nøgle. Den er nødvendig for at integrere Klaviyo med din Magento shop. Gå til 'Account' > 'Settings' > 'API Keys' og generer en ny API-nøgle, hvis du ikke allerede har en.
Det gør du via 'Create Private API Key'.

Installer Klaviyo / Magento-udvidelsen
For at forbinde din Magento shop med Klaviyo, skal du installere Klaviyo's officielle Magento-udvidelse. Du kan finde udvidelsen enten via Magento Marketplace eller direkte fra Klaviyo's supportdokumentation. Følg de detaljerede installationsinstruktioner for at sikre, at udvidelsen er korrekt installeret på din Magento-platform.

Du finder en guide her

Konfigurer Klaviyo-udvidelsen i Magento
Efter installation af udvidelsen skal du konfigurere den i dit Magento admin-panel. Du skal indtaste din Klaviyo API-nøgle og indstille specifikke præferencer for, hvordan data skal synkroniseres mellem Magento og Klaviyo. Sørg for at gennemgå alle konfigurationsmuligheder for at tilpasse integrationen efter dine specifikke behov.

Synkroniser dine data
Med udvidelsen korrekt konfigureret vil dine Magento-data begynde at synkronisere med Klaviyo. Det omfatter kundedata, transaktionsdata og adfærdsdata, som alle er afgørende for at skabe målrettede e-mail kampagner. Du kan tilpasse synkroniseringsindstillingerne og dermed bestemme, hvilke data der skal overføres - og hvor ofte.

Opbyg dine kampagner
Nu hvor dine systemer er integreret, og data flyder fra Magento til Klaviyo, kan du begynde at opbygge og lancere dine e-mail og SMS-kampagner. Udnyt Klaviyo's segmenterings- og automatiseringsværktøjer til at skabe personlige kundeoplevelser baseret på realtidsdata fra din Magento shop.

 

Husk også at opsætte OAuth. Det gøres manuelt efter, du har installeret din extension.
Find her en guide der beskriver, hvordan du opsætter OAuth.

Find flere relevante guides fra Klaviyo her.

 

Hos MCB finder du både e-mailmarketing specialister og Magento udviklere. Derfor hjælper vi dig gerne gennem alle steps i integrationen mellem din Magento shop og din Klaviyo konto.

 

Kontakt os nu