Umbraco
6 minutters læsning

It’s all about love: Headless med Umbraco Heartcore

Bjarne Fyrstenborg

Developer

Med titlen som MVP i Umbraco er Bjarne en sand specialist i systemet. Han har mange års erfaring i Umbraco, og han formår altid at knække de ellers mest komplicerede løsninger.

Forestil dig en verden hvor dit indhold kan stråle på enhver digital ‘scene’ - helt uden begrænsninger. Med et headless CMS vil du opleve netop det med ultimativ fleksibilitet og skalérbarhed på tværs af alle dine digitale platforme. Og med Umbraco Heartcore får du frihed til at administrere og præsentere dit indhold dynamisk og effektivt. Det forenkler content management.


Umbraco

Forestil dig en filmscene, eller måske et teater.
Scenen er dit website, skuespillerne er dit indhold.
I et traditionelt CMS vil både scene og skuespillere være faste, de vil hænge uløseligt sammen, og de vil bevæge sig i en bestemt sammenhæng. Uden den specielle scene ingen skuespillere - og omvendt.
Men forestil dig så, at skuespillerne kan optræde på en hvilken som helst scene uden begrænsninger. De kan besøge teatre over alt i verden. De er frie, og måske er deres optræden endnu mere fantastisk, netop fordi de har fået luft under vingerne.

Velkommen til verdenen med et headless CMS.

Et headless CMS er et ‘backend only’ system.
Det fungerer som en indholdsdatabase, der via et API leverer dit indhold til dine andre platforme - det kan fx være din hjemmeside, in-store skærme, apps osv. Og det er derfor det centrale sted for opbevaring, opdatering og sletning af indhold.

 

Headless CMS


Med et headless CMS er det altså muligt at vedligeholde dit content ét sted, hvilket fremmer en mere effektiv content management. Dine indholdsskabere slipper for at beskæftige sig med et væld af kanaler og komplicerede applikationer, og i stedet kan en tilpasset teknologi, der omfavner hele dit content-univers, blive det primære arbejdsværktøj.

Så søger du fleksibilitet, har du behov for at vise indhold på flere devices, vil du have succes med omnichannel, og ønsker du skalérbarhed og hurtigere time-to-market, så vil du elske den kreative frihed ved headless.

Bedst af alt så kan du blive i dit headless CMS i længere tid, da det kan vokse i samspil med, at din forretning udvides. Selvom du får behov for en ny identitet, andre kanaler eller andet, så kan din backend tilpasses nye frontends. Derfor vil du opleve en længere levetid og færre udgifter til forandringer.

 

Hvad er Umbraco Heartcore?

Umbraco Heartcore er en avanceret headless version af Umbraco (Umbraco CMS) hosted på Umbraco Cloud, som giver dig adgang til et sæt af API'er, der effektivt sender indhold til et bredt udvalg af enheder og platforme.

Den er derfor ideel, hvis du allerede er fortrolig med Umbraco, da Heartcore bygger på den eksisterende CMS-struktur, hvilket gør overgangen smidig og forståelig. Umbraco Heartcore og Umbraco CMS udspringer derfor fra den samme kerne, men Heartcore tilbyder nogle unikke funktioner, som adskiller den fra den traditionelle CMS-model.

Brugen af templates er fx erstattet af en REST API, der håndterer dataforespørgsler, hvilket åbner for en mere dynamisk og fleksibel content management på tværs af forskellige platforme. Og af de mere spændende funktioner kan nævnes integrationen af Graph QL, som tillader mere effektive forespørgsler, da det giver udviklere mulighed for præcist at definere og anmode om specifik data.
Den kapabilitet er særligt en fordel i komplekse systemer, hvor store mængder data skal håndteres.

Med sin Cloud-based natur tilbyder Heartcore også fordele som skalérbarhed og sikkerhed.
Den managed og hosted infrastruktur sikrer, at systemet altid er opdateret og sikkert, mens det samtidig kan skaleres til at møde både nuværende og fremtidige behov. Det gør Umbraco Heartcore til en robust løsning for virksomheder, der ønsker at maksimere deres digitale tilstedeværelse uden de begrænsninger, traditionelle CMS'er kan møde.

Ethvert projekt, der påbegyndes på Umbraco Heartcore, bruger det gennemtestede Backoffice som funktion til både editor, lager- og leveringsservice af content - hvad end der er tale om tekster eller grafiske medier. Alt indhold sendes så gennem et Content Delivery Network (CDN) ved hjælp af Cloudflare for at sikre hurtig levering af indhold til dine forskellige frontends.
CDN hjælper med at fordele trafikken på tværs af flere servere og sikre, at indhold har høj tilgængelighed, og så sørger det også for at forbedre sikkerheden.

Heartcore gør det derfor muligt for dig at drive en lang række forskellige typer af websites med Umbraco - det kan endda også være websites, der kører på en anden platform end .NET.

 

Derfor bør du vælge Umbraco Heartcore som dit headless CMS

Umbraco Heartcore tilbyder et fleksibelt og intuitivt interface til at oprettelse og organisering af indhold.

Brugere kan strukturere content ved hjælp af forskellige data- og felttyper, og derfor understøttes bl.a. flersproget indholdsstyring, hvilket gør det til en fremragende løsning for virksomheder, der opererer på tværs af forskellige geografiske markeder samtidig med, at det er muligt at definere brugerroller og tilladelser. Det betyder, at administratorer kan tildele specifikke rettigheder og restriktioner til forskellige teammedlemmer baseret på deres rolle i organisationen. Det sikrer, at hver bruger kun har adgang til de relevante funktioner og data, og det er afgørende for at opretholde sikkerheden og integriteten af indholdsforvaltningen.
Den alsidighed er ideel til håndtering af komplekse indholdskrav og tilpasning af specifikke forretningsbehov.

Umbraco Heartcore gemmer desuden altid en komplet revisionshistorik for hvert stykke indhold, der udarbejdes. Det giver dig mulighed for at spore ændringer og rulle tilbage til tidligere versioner efter behov, hvorfor du er sikret nøjagtighed og gendannelsesevne i dit indholdsstyringsflow - noget, der for mange betyder øget tryghed.

Løsningen indeholder desuden indbyggede analytiske værktøjer, der giver dig indsigt i dit indholds præstation. Du kan spore besøgsdata, måle engagement og dermed træffe informerede beslutninger baseret på analyserne.

Du bør overveje mulighederne med et headless CMS, hvis du oplever svingende trafikmængder. Det kan bl.a. være pga. sæsonbetonede salg. I det tilfælde er det nemlig ideelt med en adskilt frontend, da du så kan skalere gennem CDN. Og fordi det også kan betyde hyppige ændringer i design eller funktionaliteter, kan du automatisere mange af dine arbejdsgange og på den måde spare både tid og ressourcer.

 

Bjarne Fyrstenborg

Bjarne FyRstenborg,
Umbraco developer


Men det er ikke det hele.
I Umbraco Heartcore er nemlig også inkluderet:

  • Umbraco Cloud hosting: Tilbyder en pålidelig, sikker og skalerbar hosting, der sikrer, at din platform altid er tilgængelig og klar til at performe. Det betyder desuden, at den kan håndtere stigende belastninger og skaleres i overensstemmelse hermed. Det sikrer en pålidelig ydeevne, selv når du håndterer store mængder af indhold, data og trafik.
  • Umbraco Forms: Et værktøj, der gør det nemt at oprette og administrere formularer til indsamling af data fra brugere. Det kan fx være kontaktformularer, tilmeldinger og forskellige former for feedback.
  • Umbraco Deploy: Giver mulighed for nem og sikker udrulning af indhold og kode mellem forskellige miljøer, hvilket sikrer en glidende implementering af nye funktioner og opdateringer.

 

Sådan kommer du i gang med Umbraco Heartcore

At komme i gang med Umbraco Heartcore er en spændende rejse mod at opnå en mere fleksibel og dynamisk indholdsforvaltning. Vi anbefaler, at du tager processen i nogle få trin - og husk, at du også altid kan kontakte os, hvis du har brug for et godt råd eller hjælp til at komme i mål.

Trin 1: Sørg for at du har en grundlæggende forståelse af et headless CMS
Før du dykker ned i Umbraco Heartcore, er det vigtigt at have en grundlæggende forståelse af, hvad et headless CMS er, og hvordan det adskiller sig fra traditionelle CMS'er. Sådan sikrer du nemlig, at du tager den rette beslutning i forhold til den platform, der er mest givende for din virksomhed samtidig med, at du har gjort dig tanker om, hvordan du vil gøre brug af de mange nye muligheder, der følger med en headless løsning.

Udover Umbraco Heartcore kan du også finde headless løsninger med bl.a. Shopify og Magento.

Trin 2: Opsætning af Umbraco Heartcore
Find ud af hvor dit CMS er hostet lige nu. Måske er du i forvejen bruger af Umbraco, eller også er det helt nyt for dig - uanset, så er det vigtigt, at du vælger den rigtige Heartcore-plan. Umbraco tilbyder flere forskellige planer med differentierede funktionaliteter og prisklasser, og du skal altså gøre dig klart, hvad du har behov for, og hvad du økonomisk har råderum til for at få en rentabel løsning.
Du kan finde information om priserne her.

Det kan også være, at du påbegynder en større proces med et helt nyt site på Umbraco. I det tilfælde anbefales det, at du tager kontakt til en dygtig Umbraco-udvikler, der kan sørge for både design, opsætning og de specialudviklede muligheder og custom løsninger, du måske behøver for at få et site, der passer til din virksomhed.

Trin 3: Udforsk mulighederne med Umbraco Heartcore
Når du er i gang med Umbraco Heartcore, bør du sætte dig godt ind i de nye muligheder, du nu har åbnet op for, så du sikrer, at du får mest muligt ud af din løsning. Undersøg derfor din brugergrænseflade, indstil den efter dine og dine medarbejders behov og tilpas det intuitive dashboard, så det bliver nemt for jer at oprette og håndtere de mange forskellige indholdstyper.

Der findes også en række tutorials, som hjælper dig til at blive fortrolig med de mange forskellige funktioner.

Trin 4: Definer din nye indholdsarkitektur
Det er nu tid til, at du kan planlægge og definerer strukturen på din indhold. Det betyder, at du bl.a. skal bestemme, hvilke typer af indhold du har til hensigt at håndtere - det kan fx være artikler, blogindlæg, produktbeskrivelser og et større billedgalleri.
Måske vil du også have oprettet skabeloner og moduler, du kan klone, så du fremover gør hele processen med oprettelse lettere og hurtigere for dig selv.

Og så kan du gå i gang med at oprette dem i dit CMS.
Det er et stort arbejde, som ofte kræver en god strategi, så du ved, at du også markedsføringsmæssigt rammer din målgruppe og din hensigt.

Trin 5: Integrer med frontend-applikationer
Når du har struktureret dit indhold, og du ved, hvilke typer du vil håndtere, kan du begynde at udvælge de platforme og teknologier, du vil præsentere dit content på.

Med Heartcore kan du bruge moderne frontend-frameworks som React, Vue.js eller Angular. Og du kan opsætte API-forbindelser mellem Heartcore og dine frontend-applikationer, så indholdet kan hentes og vises dynamisk.

Trin 6: Gå live, analysér og optimér
Når alt er sat op, og dit indhold er klar, er det tid til at gå live. Overvåg systemets præstation og indsaml feedback fra brugere for at identificere områder, der kan forbedres. Fortsæt med at tilpasse og optimere på din løsning baseret på reelle brugerdata og statistik evt. hentet fra Umbracos egne analyser.

 

Kontakt os nu