Shopify
5 minutters læsning

Shopify AI: En hjælpende hånd i en travl hverdag

Mads Høegh Kongensgaard

Shopify Tech Lead

Mads har flere års erfaring med Shopify, og han hjælper hver dag vores kunder med at tage platformens mange fordele i brug - både til B2C og B2B.

Kunstig intelligens (AI) har taget hele verden med storm og revolutioneret måden, vi interagerer med teknologi på. Og Shopfiy er også med på AI-bølgen og har integreret det til platformen. Læs med hvordan.

I løbet af de seneste år er kunstig intelligens (AI) blevet mere og mere udbredt i vores samfund. Fra personlige assistenter som Siri og Alexa til selvkørende biler er AI blevet en større del af vores hverdag. AI anvendes også i erhvervslivet, hvor det kan hjælpe virksomheder med at automatisere opgaver, træffe bedre beslutninger og forbedre kundeoplevelsen. Senest skud på stammen er ChatGPT, som sætter helt nye standarder for, hvordan virksomheder kan anvende teknologi i hverdagen. Med ChatGPT kan virksomheder blandt andet generere produktbeskrivelser, foretage SEO forberedelser, udarbejde FAQ, få svar på komplicerede branche spørgsmål og meget mere.

Store CRM-platforme som HubSpot har integreret sin egen AI Content Assistent, som gør det nemmere at generere ideer samt oprette og dele indhold. Og Shopify er også med på dén vogn.

shopify-ai

 

Hvordan fungerer Shopify AI?

Shopify AI er en samling af forskellige teknologier, der bruger kunstig intelligens til at forbedre kundeoplevelsen og øge salget. Shopify AI omfatter blandt andet maskinindlæring, billedgenkendelse, naturligt sprogbehandling og chatbot-teknologi.

Maskinlæring
Maskinindlæring spiller en vigtig rolle i Shopify AI ved at analysere data og træne algoritmer til at forudsige kundebehov og adfærd. For eksempel kan algoritmerne bruges til at analysere købshistorikken og forudsige, hvilke produkter en kunde sandsynligvis vil købe i fremtiden. Teknologien kan også bruges til at optimere produktanbefalinger og forudsige, hvilke produkter der skal vises for en bestemt kunde.

Billedegenkendelse
Billedegenkendelse er en anden vigtig teknologi i Shopify AI, især når det kommer til produktanbefalinger og søgninger. Shopify AI kan analysere billeder af produkter og identificere ligheder og forskelle mellem produkter. Dette gør det muligt at tilbyde mere præcise og relevante produktanbefalinger og gør det lettere for kunderne at søge efter de produkter, de leder efter.

Naturlig sprogbehandling
Naturligt sprogbehandling gør det muligt for platformen at forstå og besvare kundeforespørgsler og henvendelser. Det er især vigtigt, når det kommer til chatbots og virtuelle assistenter, der kan hjælpe med at besvare kundespørgsmål og yde support døgnet rundt. Naturlig sprogbehandling kan også bruges til at analysere produktanmeldelser og feedback for at identificere mønstre og trends i kundeoplevelsen.

Automatisering
Shopify AI kan også bruges til at automatisere en række opgaver og forbedre kundeoplevelsen. Shopify AI kan eksempelvis analysere dine produktdata og foreslå optimeringer, give dig besked om din lagerbeholdning og automatisere ordrebehandling. Det kan spare tid for både kunder og virksomheder og forbedre kundeoplevelsen som helhed.

Sammen skaber disse teknologier en integreret AI-løsning, der hjælper Shopify-brugere med at forbedre kundeoplevelsen og optimere deres salg. 

Men det stopper ikke her. Shopify AI inkluderer også Shopify Magic, som kan noget ganske særligt.

 

 

AI-genererede produktbeskrivelser drevet af Shopify Magic

Shopify Magic er et helt nyt værktøj, der gør det muligt at lave AI-genererede produktbeskrivelser på få sekunder.

Produktbeskrivelser spiller en afgørende rolle i beslutningsprocessen for kunder, og forbedringer af dine produktbeskrivelser kan drive trafik til din webshop og øge antallet af konverteringer. Med præcise og interessante beskrivelser giver du kunden en ide om, hvad produktet er, hvad det kan bruges til, og hvorfor det er unikt eller anderledes end andre lignende produkter på markedet. 

Faktisk er formålet med produktbeskrivelserne at overbevise dine kunder om at lægge varerne i kurven. Netop derfor er produktbeskrivelser afgørende på din webshop, og du har ikke råd til, at de er dårlige eller ikke-eksisterende på dine produktsider.

“Åhh nej”, tænker du måske nu. 

Men du kan være ganske rolig. Hjælpen er lige ved hånden. Når hverdagen kører derudaf, og dit speciale måske ikke er at skrive overbevisende produktbeskrivelser, så har Shopify Magic din ryg.

Takket være Shopify Magic kan overbevisende produktbeskrivelser nu oprettes på få sekunder, hvilket sparer dig tid og potentielt skaber mere interesse hos kunderne og dermed øger salget.

Se en introduktion til at lave AI-genererede produktbeskrivelser med Shopify Magic herunder: 

Det eneste du skal gøre er at angive nogle få detaljer om dit produkt eller de søgeord, du gerne vil rangere på i søgemaskinerne. Derefter generer Shopify’s værktøj automatisk en produktbeskrivelse direkte på den produktside, du skal bruge. 

Du kan også tage det skridtet videre og angive den præcise tone, som du ønsker produktbeskrivelserne skal bære præg af - og så klarer Shopify Magic resten. Og det er ikke helt ligegyldigt. For webshop-ejere med store produktkataloger har du, med Shopify Magic, mulighed for hurtigt at generere overbevisende produktbeskrivelser i en ensartet tone. Uanset størrelsen på dit sortiment, har du nu en indbygget ordsmed i din Shopify, som frigiver mere tid til at fokusere på at drive din forretning - uden du behøver at gå på kompromis med kvalitet.

Indtil videre understøtter Shopify Magic som standard tekst på engelsk, tysk, fransk, italiensk, japansk, kinesisk og portugisisk. Men under "Special Instructions" kan du selv tilføje "write in danish", og så får du teksterne på dansk.

Mange Shopify-brugere vil begynde at se Shopify Magic ikonet i deres admin i dag og de kommende måneder. Kan du endnu ikke se ikonet, og er du ivrig efter at tage værktøjet i brug? Så kan du tilmelde dig en venteliste og blive en af de første til at opleve Shopify Magic, når den bliver tilgængelig.

 

 

Hvilke fordele er der ved Shopify AI?

Shopify AI har flere fordele, der gør det til en nyttig ressource for brugere af platformen, som har brug for effektivitet og forbedringer i en ellers travl hverdag. Her er nogle af de vigtigste fordele:

1. Øger dit salg
En af de største fordele ved Shopify AI er, at det kan hjælpe med at øge salget i din webshop. Det skyldes, at platformen bruger avancerede algoritmer til at analysere data og give dig indsigt i dine kunders adfærd. Du kan bruge denne indsigt til at forbedre dine produkter, dine kampagner og din kundeservice, hvilket kan føre til øget salg og flere tilfredse kunder.

2. Frigiver tid
Shopify AI kan hjælpe dig med at automatisere mange af de opgaver, der er forbundet med at drive en webshop og frigive tid i en travl hverdag. Dette inkluderer alt fra at generere produktbeskrivelser til at besvare kundeserviceforespørgsler. Ved at automatisere disse opgaver kan du frigøre tid til at fokusere på andre områder af din forretning, såsom at udvikle nye produkter eller markedsføre din webshop.

3. Flere tilfredse kunder
En tredje fordel ved Shopify AI er, at det kan hjælpe dig med at forbedre din kundeservice. Platformen kan bruge chatbots og andre automatiserede værktøjer til at besvare kundehenvendelser på en hurtig og effektiv måde. Det kan øge kundetilfredsheden og føre til flere tilbagevendende kunder. En rigtig win-win-situation for dig!

4. Værdifuld data
Endelig kan Shopify AI hjælpe dig med at få mere værdi ud af dine data. Platformen kan analysere dine data og give dig indsigt i alt fra dine kunders adfærd til hvilke produkter der sælger bedst. Ved at bruge denne indsigt kan du træffe bedre beslutninger om, hvordan du skal drive din webshop, og hvor du skal fokusere din marketingindsats. Måske har du nogle produkter, der sælger bedre end andre, som fortjener at ligge top of mind på din side. Eller måske har du oversete produkter, som du ikke bruger nok krudt på. Hvad end du finder ud af, er det data, du kan bruge til at gøre din webshop endnu bedre og opnå større succes som forretning!

 

Vi indledte blogindlægget med at manifestere, hvordan AI har fundet sin plads både i privatlivet og nu også i erhvervslivet. Og blogindlægget har forhåbentligt tydeliggjort, hvordan Shopify AI kan være en gevinst i en travl hverdag og medfører mange fordele. Men! 

Som det gælder alle former for kunstig intelligens, er det altid fornuftigt at stille sig kritisk over for det indhold, teknologien genererer. Og det gælder uanset, om du bruger den til SEO-forbedringer, produktbeskrivelser eller noget tredje. I sidste ende kender du din webshop og produkter allerbedst, og derfor bør det være dig og ikke en AI-teknologi, der har det sidste ord. I dette tilfælde bør Shopify Magic ses som en hjælpende hånd i en travl hverdag, hvor du kan få inspiration og et skub på vejen mod eksempelvis de overbevisende produktbeskrivelser.

 

 

Kontakt os nu