HubSpot
3 minutters læsning

Forbedr dine marketing- og salgsprocesser med AI assisterede workflows i HubSpot

Annemette Rosenkilde Lucas

Marketing Manager

Annemettes specialeområde er inbound marketing. Med flere års erfaring først som E-mail Marketing Specialist, senere Marketing Automation Specialist og nu certificeret HubSpot specialist, er hun i dag ansvarlig for MCB's interne marketing.

Automatisering af marketing- og salgsprocesser kan være en tidskrævende og teknisk udfordrende opgave. Med HubSpot's nye AI Assistant til workflows bliver processen dog både hurtigere og mere effektiv. Det betyder, at du kan reducere den tid og indsats, der kræves for at opsætte og vedligeholde workflows, hvilket frigør ressourcer til mere strategiske opgaver.

HubSpot

 

Hvorfor er det en fordel at bruge workflows i HubSpot?

Workflows i HubSpot tilbyder en række avancerede funktioner, der kan forbedre effektiviteten og produktiviteten i dine marketing- og salgsprocesser. Ved at automatisere gentagne opgaver, såsom e-mail-udsendelser, lead-nurturing og opfølgning, frigør workflows værdifuld tid for dine teams, så de kan fokusere på mere strategiske initiativer.

Workflows sikrer konsistens og præcision i kommunikationen med dine kunder, hvilket forbedrer kundeoplevelsen og styrker relationerne. Med HubSpot's workflows kan du nemlig oprette komplekse automatiseringssekvenser, der er baseret på specifikke triggers og kriterier, såsom kontaktaktivitet, demografiske data og adfærd på websitet. Det gør det muligt for dig at levere højt personaliseret og målrettet content til dine leads og kunder, hvilket øger relevansen af dine kampagner og dermed chancerne for en konvertering.

HubSpot’s workflows er selvfølgelig helt integreret med HubSpot CRM. Det sikrer, at alle kundeinteraktioner og data er synkroniseret og opdateret på tværs af systemet. Og det giver en holistisk visning af hver kunde, som forbedrer din beslutningstagning og strategiske planlægning.

Workflows kan desuden bruges til interne processer, såsom opgavestyring og teamkoordination, hvilket yderligere optimerer ressourcer og forbedrer samarbejdet mellem dine salgs- og marketingteams.

 

Eksempler på brug af workflows i HubSpot

Et simpelt eksempel på brug af workflows i HubSpot kunne være en automatiseret velkomstserie af e-mails til nye abonnenter. Når en kontakt tilmelder sig din e-mail-liste, udløser workflowet en serie af velkomst-e-mails over en bestemt periode.
Dette workflow sikrer, at nye abonnenter får en varm velkomst og hurtigt lærer mere om din virksomhed.

Et andet eksempel på brug af workflows i HubSpot kunne være lead-nurturing.

Når en potentiel kunde downloader en e-bog fra din hjemmeside, kan et workflow automatisk sende en række opfølgende e-mails med yderligere ressourcer og relevant indhold baseret på dennes interesser. Samtidig kan workflowet tildele opgaver til dit salgsteam, som bør følge op med en personlig e-mail eller et opkald efter en bestemt periode.

Et mere avanceret eksempel er et workflow, der automatiserer processen med at berige data og kvalificere leads ved hjælp af tredjeparts API-integrationer. Workflowet sender automatisk en forespørgsel til en data berigelses-tjeneste, som kan returnere yderligere information om kontakten, såsom virksomhedsstørrelse, branche, jobtitel og sociale medieprofiler.

De berigede data returneres og opdaterer automatisk kontaktens properties i HubSpot CRM. Det inkluderer udfyldning af tomme felter og opdatering af eksisterende data med mere præcise oplysninger. Derfor kan bl.a. din lead scoring på den enkelte også blive opdateret.
Den avancerede brug af workflows sikrer, at dine kontaktoplysninger altid er ajourførte og nøjagtige, hvilket igen forbedrer din evne til at segmentere, målrette og kommunikere effektivt med dine leads og kunder.

HubSpot

 

Fordelene ved at bruge HubSpot's AI Assistant til at oprette workflows

At bruge HubSpot's AI Assistant til at oprette workflows bringer en lang række fordele med sig, der kan forbedre effektiviteten og præcisionen af dine marketing- og salgsprocesser.

Først og fremmest reducerer AI Assistant den tid og de ressourcer, der kræves for at opsætte og vedligeholde komplekse workflows. AI Assistant kan hurtigt generere automatiserede processer baseret på specifikke prompts, hvilket betyder, at teams kan implementere avancerede automatiseringer uden at skulle være eksperter i teknisk konfiguration.

AI Assistant hjælper desuden med at eliminere menneskelige fejl, som ofte opstår i manuelle processer. Ved at bruge HubSpot's AI Assistant til at oprette workflows sikrer du derfor, at alle trin udføres nøjagtigt som planlagt, hvilket forbedrer den overordnede kvalitet og pålidelighed af dine automatiserede processer.

AI Assistant kan også fungere som et inspirationsværktøj til opsætning af workflows. Ved at foreslå automatiseringsopsætninger, som du måske ikke selv havde overvejet, kan AI Assistant hjælpe dig med at opdage nye og innovative måder at strømline dine processer på.

Samlet set giver brugen af HubSpot's AI Assistant en mere effektiv, nøjagtig og personaliseret tilgang til automatisering af workflows, hvilket kan føre til bedre resultater og en mere strømlinet forretningsdrift.

 

Hvordan virker AI Assistant til workflows i HubSpot?

For at begynde at bruge AI Assistant til workflows skal du åbne workflow-editoren i HubSpot og navigere til ‘Action panel’. Øverst i panelet finder du muligheden for at bruge AI Assistant til at oprette dine handlinger.

HubSpot


Når du aktiverer AI Assistant, kan du indtaste en prompt eller beskrive den automatiserede proces, du ønsker at oprette. AI Assistant bruger derefter avancerede algoritmer til at generere forslag til automatiserede handlinger baseret på dine inputs. De forslag kan inkludere en række automatiserede opgaver, såsom at sende e-mails, oprette opgaver, opdatere kontaktoplysninger og meget mere.

Efter at have genereret forslagene, kan du gennemgå dem for at sikre, at de opfylder dine krav og forventninger. Du har fuld kontrol over de foreslåede handlinger og kan tilpasse dem yderligere, hvis det er nødvendigt.

Når du er tilfreds med opsætningen, kan du teste workflowet for at sikre, at det fungerer korrekt og derefter aktivere det.

AI Assistant i HubSpot kræver, at AI-funktionen er aktiveret af en Super Admin. Hvis funktionen er deaktiveret, skal du bede en Super Admin om at få dem aktiveret.

Vær desuden opmærksom på, at funktionen kun er tilgængelig for brugere med følgende abonnementer:

  • Marketing Enterprise
  • Marketing Pro
  • Ops Enterprise
  • Ops Pro
  • Sales Enterprise
  • Sales Pro
  • Service Enterprise
  • Service Pro

 

Kontakt os nu