Umbraco
2 minutters læsning

Umbraco Codegarden 2021

Bjarne Fyrstenborg

Developer

Med titlen som MVP i Umbraco er Bjarne en sand specialist i systemet. Han har mange års erfaring i Umbraco, og han formår altid at knække de ellers mest komplicerede løsninger.

Vi har samlet de 4 vigtigste key take aways fra årets Codegarden, som i år foregik virtuelt og med over 2000 deltagere.

Codegarden er en enestående begivenhed, hvor det bl.a. handler om at vidensdele, og derfor får man som deltager ikke bare et spændende indblik i, hvad der rører sig hos Umbraco, man bliver også præsenteret for forskellige perspektiver inden for en lang række forskellige områder.

Med det sagt er Umbracos Codegarden især for bureauer og virksomheder, som vælger at sende deres dygtige udviklere ud for at vidensdele og føje til deres kompetencer inden for Umbraco, men det er også for marketingfolk og indholdsredaktører, der dagligt beskæftiger sig med systemet, og som gerne vil være med til at opbygge et community inden for Umbraco.

Netop networking er nemlig et vigtigt element under Codegarden. Derfor er user involvement altid et punkt på dagsordenen, hvorfor der lægges op til dialog om alt fra Umbraco, CMS og Cloud til Community, Partnerskab og industri. 

Og selvfølgelig deltog MCB på årets virtuelle Codegarden. Vi sørger nemlig altid for at holde os opdaterede på de systemer, vi ved, der kan give dig online succes.

Vores dygtige udvikler, Bjarne, deltog. Og som de 4 forgange år kom han tilbage som MVP’er.

 

Lad os præsentere dig for Bjarne

certified_umbracomaster_bjarne02-1

Bjarne blev til årets Codegarden for 5. år i træk kåret til MVP’er hos Umbraco.

MVP står for ‘Most Valued People’. Og gruppen udgør i dag kun lidt over 60 enestående mennesker fra hele verden, der formår at tage Umbraco skridtet videre og bidrage til en omfavnelse af open source systemet.

Derfor er du sikret den bedste service hos MCB. Vi er nemlig din sikkerhed for en funktionel løsning, der kan løse selv de mest komplekse behov.

 

4 key take aways fra Codegarden 2021

Men hvad fik vi så ud af at deltage i Codegarden 2021? Det vil vi selvfølgelig gerne dele med dig, og derfor har vi samlet de 4 vigtigste punkter fra begivenheden:

 

1. Umbraco 9 er på trapperne. Her er der tale om den næste store release fra Umbraco, som er fokuseret Microsofts nyeste teknologi og dermed et skifte fra .NET Framework til .NET Core. Derfor bliver der bygget på en teknologi, der ikke bare er relevant nu, men som også er fremtidssikret. .NET Core har nemlig flere fordele, bl.a. sikres der en bedre performance ift. hastighed og sikkerhed på et site.

Til Codegarden var fokus især på den tekniske del ved migreringen til Umbraco 9 og altså de ændringer, der sker på kode-niveau.

 

2. Umbraco CMS vil tilbyde en mere helstøbt løsning. Udviklere har hidtil kunne udvide Umbraco Backoffice og på den måde forbedre egen redaktøroplevelse fx med specialudviklede datatyper eller dashboards (det kan han/hun også stadig). Den teknologi er dog nu forældet, og derfor arbejder Umbraco frem mod at opdatere muligheden i fremtidige Umbraco versioner.

Det sker i første omgang via nogle komponenter, som Umbraco har bygget. Dem kan udviklere gøre brug af for på den måde at få en mere strømlinet redaktøroplevelse.

Et site vil derfor komme til at se langt mere professionelt ud, fordi der sikres et ens og pænt udtryk hele vejen igennem.

 

3. Udvidelse af Umbraco med e-commerce. Umbraco er ikke en e-commerce platform, og det betyder flere begrænsninger. Det er dog et problem, der nu kan løses med forskellige pakker som Vendr og UCommerce, der netop gør det muligt at opbygge en webshop i Umbraco.

Vendr er netop blevet kåret som bedste pakke til at udvidelse af Umbraco, da den gør det både simpelt og fleksibelt at integrere e-commerce i Umbraco. Det gælder fx i forhold til betalingsudbydere og integration til andre systemer. Og så er Vendr også veldokumenteret.

Umbraco er derfor blevet en endnu større spiller på markedet.

 

4. Umbraco arbejder frem mod en Marketplace. Det skal være et sted, hvor du finder et samlet overblik over Premium apps og Community pakker, der let og hurtigt kan hentes ned i Umbracos back-end. Der vil umiddelbart være pakker/plug-ins som forbedrer redaktøroplevelsen i Backoffice, men også udvidelser til Umbraco bl.a. til e-commerce-delen

Der vil løbende blive udviklet på dem, så det sikres, at du altid præsenteres for det bedste udbud og dermed de muligheder med flest funktioner.

Det er endnu uvist, hvordan det endelige set-up vil være, samt hvornår det vil være muligt at tilgå Umbraco Marketplace - men vi venter i spænding!

 

Kontakt os nu